Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda danas ima priliku napraviti veliki korak ka povratku u elitni rang bh. fudbala

Preuzmite sliku

Nakon kiksa Stupčanice juče, Sloboda danas ima šansu da timu iz Olova pobjegne na šest bodova i približe se cilju, a to je povratak u elitni rang bh. fudbala.

Trenutno je reprezentativna pauza, no ona ništa ne znači klubovima iz Prve lige FBiH koji ovog vikenda igraju utakmice 18. kola.

Jučer su igrane četiri utakmice, a na jednoj od njih je Stupčanica rezultatom 1:0 poražena u Gračanici od domaćeg Bratstva.

Danas se igraju preostale četiri utakmice, a tuzlanska Sloboda ima šansu da se pobjedom odvoji na vrhu i stekne prednost od šest bodova u odnosu na Stupčanicu.

Protivnik Slobode od 18:30 i to na Tušnju biti će ekipa Budućnosti iz Banovića, a tim Zlatana Nalića svakako je favorit na domaćem terenu ma ko dolazio u goste.

Sloboda je u dosadašnjem dijelu sezone slavila na svih osam susreta na domaćem terenu kada su mečevi Prve lige FBiH u pitanju, a navijači crveno-crnih se nadaju da će tako biti i danas. Jasno je da ništa neće biti riješeno i ukoliko Sloboda pobijedi, no da će na taj način napraviti veliki korak ka plasmanu u WWin ligu, to svakako hoće.

Čelik u komšijskom derbiju dočekuje Mladost.

Tri utakmice se igraju od 18:30 sati, a nakon trominutnog pomračenja uma reprezentacije BiH fudbal se vraća na Bilino polje gdje će Čelik u komšijskom derbiju ugostiti kakanjsku Mladost.

Gornji Rahić biti će domaćin ekipi Goražda, dok će TOŠK u Tešnju ugostiti Zvijezdu iz Gradačca.

Jučer su postignuti sljedeći rezultati:

Bratstvo – Stupčanica 1:0
Rudar – Jedinstvo 0:1
Tomislav – Radnik 1:1
Simm Bau – Gradina 1:1

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje