Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda bolja od GOŠK-a: Susret obilježio fantastičan slobodnjak Husejinovića (FOTO | VIDEO)

Preuzmite sliku

Večeras su na stadionu “Tušanj” u okviru 10. kola BHT Premijer lige BiH fudbaleri Slobode savladali ekipu GOŠK-a iz Gabele rezultatom 2:0. 

Fudbaleri Slobode su bolje otvorili susret, već na samom početku susreta izveli su dva kornera. U 2. minuti susreta Kozić spašava goste. Nakon ubačaja Ćivića iz kornera pokušao je Ignjatović, Kozić sjajno brani u novi korner. U nastavku susreta, Baraban, Hadžanović, Vidović i društvo nisu uspjeli probiti odbranu gostiju i konkretnije ugroziti gol GOŠK-a.

U 45. minuti susreta Slobodu u vodstvo dovodi Said Husejinović koji je iz slobodnog udaraca sa 25 metara fantastično savladao gostujućeg golmana. Rezultatom 1:0 okončano je prvo poluvrijeme.

U 64. minuti izabranici Zlatana Nalića udvostručuju vodstvo. Husejinović je sjajno prošao po strani, dodao je do Vidovića čiji šut brani Kozić. Na odbijenu loptu natrčao je Beganović i poslao ju je u mrežu za 2:0. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa su crveno-crni osvojili nova važna tri boda koja ih pozicioniraju u gornji dio prvenstvene tablice.
(Tuzlanski.ba)

Rezultati by SofaScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,