Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slavlje koje ledi krv u žilama: Pogledajte proslavu igrača i navijača Islanda (VIDEO)

Preuzmite sliku

Island je pobjedom nad Engleskom ostvario je jednu od najvećih senzacija Europskih prvenstava, a historijski plasman u 1/4 finala EP donio je posebno slavlje njihovih igrača i navijača.

Island je priredio veliko iznenađenje trijumfom nad reprezentacijom Engleske rezultatom 2:1 u okviru osmine finala Europskog prvenstva u Francuskoj. Povela je Engleska sa 0:1 golom Rooneya iz penala u drugoj minuti susreta, ali su Islanđani četiri minute kasnije izjednačili preko Sigurdssona. Konačnih 2:1 za Island postavio je Sigthorsson u 18. minuti utakmice.

  • island-slavlje3
  • Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka pomenutog susreta uslijedilo je ogromno slavlje isladskih fudbalera i navijača koji su pobjedu proslavili uz poseban “vikinški” ritam. Islanđani su igrali hrabro, pametno, te jednostavno favorizovanim Englezima očitali fudbalsku lekciju.

    U četvrtini finala EP Island će odmjeriti snage protiv domaćina Francuske. Podsjećamo, reprezentacija Islanda je do osmine finala stigla kao drugoplasirani tim u grupnoj fazi koju su završili iza Mađarske, a ispred Portugala i Austrije.


    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,