Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Skandal u Argentini: Otvorili kovčeg i slikali se s mrtvim Maradonom, procurile fotografije

Preuzmite sliku

Argentinska fudbalska legenda Diego Maradona, koji je umro od srčanog udara, pokopan je na groblju na periferiji Buenos Airesa, izjavio je njegov glasnogovornik za agenciju France Presse.

“Pokop je održan u Vrtu mira u Bellavisti, sjeveroistočno od argentinskoga glavnog grada, gdje počivaju i njegovi roditelji”, dodao je Sebastian Bianchi, prenosi Gol.hr.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena umro je u srijedu u 61. godini od zatajenja srca nakon što se u kući u predgrađu Buenos Airesa oporavljao od operacije glave.

Posljednji ispraćaj organizovan je u Ružičastoj kući (Casa Rosada), vladinoj zgradi u srcu glavnog grada, a Maradonu su u suzama i s ovacijama ispratile hiljade Argentinaca koji su se klanjali pred njegovim kovčegom i ostavljali cvijeće. U Argentini su proglašena i tri dana žalosti.

Ispraćaj nije prošao bez skandala

Maradonini navijači napravili su dva skandala prije sahrane. Prvo su se potukli s policijom koja je čuvala kovčeg. Navijači nisu htjeli satima čekati u redu, pa su se počeli gurati, a policija je morala sve smirivati i nekoliko je osoba povrijeđeno.

  • Drugi skandal veoma je morbidan. Trojica članova pogrebnog društva nakon ceremonije oproštaja otvorila su Maradonin kovčeg i fotografisali se s njim.

  • Fotografije su brzo procurile na društvenim mrežama, a njih čeka žestoka kazna zbog gluposti koju su napravili. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,