Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH: Novo rukovodstvo Slobode je rijedak slučaj savjesnog poslovanja i transparentnosti 

Preuzmite sliku

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini  u saopštenju za javnost naveo je posljednje, uspješne aktivnosti organizacije.

Kako je navedeno Sindikat je pozitivno okončao sporove za veliki broj igrača, koji su naplatili svoja potraživanja od strane nekoliko klubova.

– Igrači Said Husejinović, Adis Hadžanović i Marinko Rastoka riješili su svoj status i naplatili potraživanja od strane FK Sloboda Tuzla, a pri tome želimo istači pozitivan primjer savjesnog poslovanja, transparentnosti i spremnosti na dogovor od strane novog rukovodstva FK Sloboda Tuzla, što je rijetka situacija kada su u pitanju odgovorne osobe premijerligaških klubova, navodi se u saopštenju.

Iz Sindikata ističu da su vodili sporove za veliki broj igrača protiv NK Čelik Zenica, koji su uspješno okončani u proteklom periodu, a nažalost, kašnjenje s realizacijom isplate dugovanja na osnovu presuda protiv Čelika, rezultiralo je neodigravanjem utakmice 15. kola PLBiH između FK Željezničar i NK Čelik Zenica.

– Naša organizacija trenutno vodi još nekoliko postupaka protiv Čelika, zbog višemjesečnog kašnjenja s isplatama dospjelih potraživanja prema igračima – navode iz Sindikata. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,