Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektor Milošević optimistično: Imamo kvalitet da odemo na EURO

Preuzmite sliku

Savo Milošević je krajem septembra ove godine postao selektor reprezentacije BiH, treći u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Zmajeve u martu čeka baraž za odlazak na EURO. U polufinalu baraža BiH će igrati protiv Ukrajine u Zenici, a Milošević je u razgovoru za sport1 istakao kako je svaka utakmica baraža mali rat.

“Utakmice baraža su mali ratovi, takav pristup mora da bude i snaga protivnika nije bitna koliko je bitno da mi odigramo najbolje što možemo 90 minuta. Prije svega, želim da svi naši momci budu zdravi, a da onda mi budemo najbolji što možemo u svakom aspektu igre, i fizika i dobra trka, i taktički da dobro razmišljamo, i da znamo u svakom momentu na terenu šta radimo, onda je snaga protivnika manje bitna. Jer to će biti rat, sam za sebe, prva, nadam se i druga utakmica, a kvalitet, snaga i trenutna forma protivnika neće mnogo igrati ulogu”, rekao je Milošević.

Selektor je još jednom kazao kako Zmajevi imaju dovoljno kvaliteta da odu na EURO te da postoje stvari koje se mogu popraviti.

“Ima dovoljno kvaliteta da ode na Evropsko prvenstvo, a da li ćemo uspjeti, vidjet ćemo. Pratio sam reprezentaciju i mnogo prije mog mandata na mjestu selektora i mislim da su neke ekipe ranije imale veći kvalitet, ne samo generacija iz Brazila, ali kvalitet nije garancija za uspjeh. Imala je Bosna i Hercegovina dosta puta dobru ekipu, pa je samo jednom otišla na veliko takmičenje. Vidim neke reprezentacije koje su se kvalifikovale na Evropsko prvenstvo, ne vidim da su neke bolje od nas kvalitetom, ali su možda organizovanije na terenu, možda su u nekim utakmicama imale bolji pristup, dakle detalji odlučuju. Igrali smo sa Slovačkom, bila je to kao prijateljska utakmica, ali ono što sam vidio na terenu, ne mislim da su Slovaci posebno bolji, ako su uopšte bolji od nas ili kvalitetniji. Ali su bili organizovaniji, a to nije nešto što ne može da se popravi.”

BiH će prvu utakmicu protiv Ukrajine odigrati 21. marta na Bilinom polju, a ukoliko savladaju Ukrajince, u finalu baraža će igrati protiv boljeg iz duela Izraela i Islanda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje