Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektor Milošević: Ja sam najveći krivac za sve što se desilo

Preuzmite sliku

BiH i Portugal večeras su u Zenici odigrali utakmicu osmog kola grupe J kvalifikacija za EURO 2024. Na stadionu Bilino polje susret je posmatralo sko 15.000 navijača. 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ponižena je večeras na Bilinom polju.

Portugal je deklasirao izabranike Save Miloševića i bilo je nestvarnih 5:0.

“Moram da priznam da mi je bilo iznenađenje ovo sve, vjerovatno, ne vjerovatno nego sigurno sam ja najveći krivac za ovo sve. Energetski im nismo mogli parirati, oni su drugi nivo, ali to nema veze sa nama, mi nismo bili na maksimumu, prije tri dana je izgledalo dobro, ali očigledno je da nemamo energije za dvije utakmice u tri dana. Mnogo ekipa ima taj problem. Jako teško je bilo održati nivo igre sa njima, na to se sve složio i rani gol, na startu utakmice smo ušli sa negativnim rezultatom i sve je krenulo ka lošem. U svlačionici sam rekao igračima, koliko god da je teško, rekao sam da se drugo poluvrijeme odigralo na karakter i zaradilo za nešto bolje u budućnosti. Definitivno Portugal nije nivo gdje smo mi trenutno”, rekao je Milošević te dodao:

“Danas su bili drugačiji zahtjevi za igrače u odnosu na utakmicu sa Lihtenštajnom, ali se sve to srušilo u trećem minutu utakmice. Jedna od glavnih stvari koje smo se dogovorili jeste duel igra, ali to nismo uspjeli da uradimo”.

Podcrtao je selektor da je odgovornost za poraz njegova, ali da je kratko vremena da bi u prvoj sedmici rada mogao prepoznati neke stvari koje su loše.

“Ja sam ovdje sedam dana i mogu tek analizu napraviti na osnovu ovih sedam dana pa da kažem šta je realna sredina i da to popravimo u sljedećim okupljanjima. Imali smo dogovor da stojimo visočije s obzirom na brzinu koju mi imamo odnosno koju oni imaju. Nismo stizali i to je nešto što bih trebao ja da prepoznam. Odgovornost za poraz je moja, ali kratko je vremena da bih te stvari mogao prepoznati u prvoj sedmici rada sa igračima, suštinski nismo imali defanzivni balans u timu. Igrati ozbiljne utakmice bez ijednog defanzivnog veznog igrača je jako teško, Cimirota i Pjanića smo žrtvovali za te pozicije jer oni nemaju te defanzivne pozicije i to je srž tima. Ostajala nam je zadnja linija na vjetrometini zbog tog lošeg balansa, poručio je naš selektor i za kraj otkrio kakvo je stanje sa povrijeđenim Ibrahimom Šehićem i Adrianom Leonom Barišićem.

“Upravo mi je doktor rekao da bi sa Ibrahimom Šehićem trebalo biti sve dobro, nije ništa opasno, a za Barišića ne bi trebalo biti ništa ozbiljno”, dodao je Milošević.

Za kraj je Milošević poručio da će sljedeće dvije utakmice Bosne i Hercegovine poslužiti mnogo kao priprema za baraž.

“Ne treba bježati od odgovornosti, sad je jasno da ćemo do Eura put morati tražiti kroz baraž, a onda utakmice protiv Luksemburga i Slovačke mogu mnogo da posluže”, završio je naš selektor.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,