Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektor Lihtenštajna: Neki naši igrači imaju 18 godina i još uvijek idu u školu

Preuzmite sliku

BiH je sinoć u Zenici pobijedila Lihtenštajn sa 2:1 u duelu petog kola grupe J kvalif. za EURO 2024.

Zmajevi su teže od očekivanog osvojili tri boda, a selektor gostiju Konrad Funfstuck govorio je na press konferenciji.

“Ja sam tri mjeseca selektor Lihtenštajna. Prije toga sam bio trener u Njemačkoj. Lično želim da radim sa igračima koje imam. Znate da je to šesta najmanja zemlja na svijetu. Imamo mali broj igrača te imamo mlade igrače. Neki od naših igrača imaju 18 godina i još uvijek idu u školu.

Želimo razvijati našu igru i želimo da igrači uče od fudbalera poput Edina Džeke. Ipak, mislim da trebamo dobiti kompliment za igru koju smo pružili protiv jake reprezentacije BiH”, kazao je selektor Lihtenštajna i dodao:

“Večerašnja utakmica je pokazala kakve imamo mogućnosti. Bolje smo igrali nego protiv Slovačke i Luksemburga. Bilo je dobrih situacija. Želim da naši igrači igraju fudbal, a ne samo da se dive protivniku.

U fudbalu se sve može desiti i to je ljepota te igre. Imali smo šanse da izjednačimo preko kontre, ali BiH je pobijedila zbog individualnog kvaliteta. Ovo je za nas pozitivan razvoj. Mi se nismo samo branili već smo i imali neke šanse.”

Funfstuck ističe da je njegov tim prelako primio golove, ali da može biti zadovoljan.

“Prelako smo primili golove i to se ne smije dešavati. Ipak, mislim da moramo vjerovati u igrače. Nismo izgubili vjeru nakon 0:2. Bili smo spremni za ovaj scenarij, ali završilo je kako je završilo. Možemo biti zadovoljni.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje