Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sejad Salihović novi igrač St. Gallena: Nosit će dres sa brojem 10

Preuzmite sliku

Sejad Salihović (32), fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine novi je igrač St. Gallena, objavljeno je na oficijelnoj internet stranci švicarskog prvoligaša.

Ugovor sa šestoplasiranom ekipom švicarskog šampionata poslije 18 odigranih kola Salihović je potpisao do kraja sezone. Prema dogovoru sa čelnicima kluba na dresu će nositi broj 10, javlja Anadolu Agency (AA).

”Sejad Salihović je veoma iskusan igrača koji će našem mladom timu dati dodatnu stabilnost. Nakon odlazaka Alberta Bunjakua i Marcela Herzoga izgubili smo rutinu i nedostajao nam je vođa na terenu. Sejad je u dobrom zdravstvenom stanju, a sigurni smo da će nam pomoći u kratkom roku”, rekao je Joe Zinnbauer, trener St. Gallena, u čije je redove Salihović došao kao slobodan igrač nakon što je nastupao za kineski BJ Rehne.

Salihović je za ”A” reprezentaciju BiH odigrao 47 utakmica u kojima je postigao četiri gola. U bogatoj karijeri, među ostalim, za devet sezona nastupajući za Herthu i Hoffenheim odigrao je 176 utakmica u Bundesligi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,