Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Šehić stao uz Peteva: Cijela ova priča oko selektora mi apsolutno nema smisla

Preuzmite sliku

Ibrahim Šehić govorio je promjeni selektora i možda poslao poruku većine reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Svlačionica Zmajeva je dala signal da ne žele promjene. Saglasan je i kapiten Edin Džeko koji se u 36. godini i završnim kvalifikacijama ne želi navikavati na novog selektora. Šehić je vrlo otvoren po ovom pitanju, rekao je bh. golman za Reprezentacija.ba.

“Iskren ću biti. Cijela ova priča oko selektora mi apsolutno nema smisla. Ako ćemo se vratiti na početak ere Peteva, dovoljno se prisjetiti da smo u tim prvim kvalifikacijama gotovo gradili jedan novi tim, imali smo najmlađu odbranu sa Gazibegovićem, Hadžikadunićem, Ahmedhodžićem, Ćivićem… Sve su to mladi momci, potrebno je vrijeme da se uigraju, dobiju samopouzdanje. Bilo je i dobrih stvari, u gostima nijednu utakmicu nismo izgubili, izvukli smo remi sa tadašnjim svjetskim prvacima… Na koncu uprkos svemu cilj nije ostvaren i da je tada donesena odluka da se nešto mijenja, mogao bih shvatiti, ali sada kada smo osvojili prvo mjesto u Ligi nacija, izborili baraž – ne mogu nikako. Nema razloga” stav je Ibrahima Šehića.

Nije Šehić jedini koji je tek sada stao uz Peteva. Ranije su bugarskog stručnjaka javno hvalili Krunić, Džeko i drugi reprezentativci.

“U reprezentaciji sam od 2008. godine. Svaki selektor je po nečemu bio poseban, donio je nešto, ali za Peteva mogu stvarno reći da je posvećen poslu 24 sata. Taktički je perfektan, priprema utakmice i snima protivnika do najsitnijih detalja. Kada ti igrači vjeruju, dođe i rezultat kad tad, a igrači znaju prepoznati jesi li taj ili nisi. Vidjeli smo iskrenost u njegovom radu, dao nam je samopouzdanje i uz sve to je dobar i čovjek. Za njega nema niko ništa loše da kaže” ističe bh. reprezentativni golman.

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine iako je trebala biti krajem decembra 2022. godine, prolongirana je za 4. januar 2023. godine, kada ćemo saznati da li će savez produžiti ugovor bugarskom treneru.

Sve je izvjesnije da se to neće dogoditi i da ćemo u novu godinu krenuti i sa novim selektor fudbalske reprezentacije BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje