Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Seferović: Sretan sam što ću predstavljati moju zemlju u Katar

Preuzmite sliku

Reprezentativac Švicarske i napadač turskog Galatasaraya Haris Seferović uzbuđen je što će po drugi put učestvovati na Svjetskom prvenstvu, javlja Anadolu Agency (AA).

Seferović je u razgovoru za “GS TV”, zvanični tv. kanal Galatasaraya, kazao da je sretan što će imati priliku da ponovo predstavlja Švicarsku na SP-u.

“To nije turnir na kojem svako može učestvovati. Sretan sam što ću predstavljati moju zemlju. Učinit ću sve što mogu, i moj tim će to učiniti”, rekao je Seferović, napadač porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Podsjetio je da Svjetsko prvenstvo u fudbalu prvi put počinje u novembru.

“Biće to pomalo čudno i drugačije. Jer to je takmičenje koje je inače počinjalo na kraju sezone, a sada ipak moramo da se prilagodimo. Naravno, nemamo drugog izbora. Turnir se igra u jednoj lijepoj zemlji gdje je i vrijeme također lijepo”, kazao je Seferović.

Ocjenjujući grupu u kojoj se nalazi Švicarska, 30-godišnji napadač je rekao da je grupa teška.

“Jasno je po reprezentacijama. Tu je Brazil. Biće teško, ali trebamo uživati. Naš cilj je naravno da prvo prođemo grupu, da budemo prvi ili drugi u grupi, a onda da vidimo koliko daleko možemo ići”, rekao je.

Reprezentacija Švicarske se nalazi u grupi ”G” sa Brazilom, Kamerunom i Srbijom.

Švicarska će u prvom meču odmjeriti snage s Kamerunom u četvrtak, 24. novembra.

Ukupno 32 reprezentacije takmičit će se na jednom od najvećih sportskih događaja na svijetu. Predstojeće Svjetsko prvenstvo održavat će se od 20. novembra do 18. decembra i bit će otvoreno utakmicom Katar – Ekvador koja počinje sutra u 17 sati po srednjeevropskom vremenu.

Francuska brani naslov prvaka svijeta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,