Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sav Neymarov luksuz: Pogledajte vilu od 6 miliona eura i avion od 5 miliona eura

Preuzmite sliku

Neymar je jučer postao tema svih svjetskih medija nakon što je otkriveno da usred pandemije koronavirusa održava veliki tulum za čak 500 zvanica.

Prema pisanju O Globa, Neymar je unajmio i brojne zabavljače kojima je zadatak zabavljati sve goste u njegovoj vili, čak i one koji naiđu nepozvani.

Kako bi izbjegao uznemiravanje komšija, izgradio je podzemni disko sa zvučnom izolacijom pa se partyji mogu odvijati 24 sata dnevno a da nikome ne smetaju.

Svima oduzeo mobitele

Tamošnji mediji pišu kako je na tulumu zabranjena samo jedna stvar, a to je korištenje mobilnih telefona. Neymar se boji da bi neke neprilične fotografije s tog tuluma mogle završiti u javnosti pa su mobiteli svima oduzeti na ulasku u vilu.

Ljudi u Brazilu bijesni su na Neymara pa je njegov tulum vrlo brzo postao i trending-tema na Twitteru, ali Brazilac ga bez obzira na kritike nije odlučio okončati. Danas bi, ako je vjerovati ranijim pisanjima tamošnjih medija, trebao završiti.

Ovaj Neymarov potez dobra je prilika da se prisjetimo načina na koji živi i inače, a ne samo za vrijeme pandemije, kada njegovi postupci izazivaju bijes javnosti.

Unajmljuje kuću u kojoj je živio slavni glumac

Neymar od 2017. igra za PSG u koji je došao kada ga je pariški klub za 222 miliona eura kupio od Barcelone, a upravo njegov dom u Parizu pokazuje u kakvom luksuzu voli uživati.

  • Brazilac u Parizu živi u luksuznoj vili od pet spratova čiji je prijašnji vlasnik proslavljeni francuski glumac Gerard Depardieu, a koja vrijedi više od 6 miliona eura.

  • Kuća je izgrađena u pedesetima, a prvi vlasnik bio je bogati pariški arhitekt koji ju je i dao izgraditi na oko 15 kilometara od centra Pariza. U podrumu kuće nalazi se veliki unutarnji bazen s pogledom na vrt veći od pet tisuća kvadratnih metara.

  • U kući se nalaze i sauna, turska kupelj i ogromna soba s nekoliko vrsta igara, od onih društvenih do svih vrsta videoigara koje su čovjeku dostupne.

    Neymar nije vlasnik vile, nego plaća najam od oko 13 hiljada funti mjesečno. S obzirom na to da kao igrač PSG-a zarađuje oko 550 hiljada funti sedmično, može se reći da mu plaćanje stanarine nije problem.

    Legendarni rođendanski tulum

    Koliko uživa u bogatstvu koje stječe vrlo dobro pokazuje i način na koji je proslavio svoj 28. rođendan. Brazilac je zakupio svoj omiljeni noćni klub i cijelu noć partijao s prijateljima.

    Riječ je o noćnom klubu YOYO koji se nalazi samo kilometar od Eiffelovog tornjaKylian Mbappe, Edinson Cavani i brojni drugi pojavili su se na tom događaju na koji je Neymar došao u bijelom odijelu, a fotografija koju vidite ispod postala je viralna zbog obujma tuluma koji je organizovao.

  • Vlasnik je bijesnih auta i privatnog aviona

    Zahvaljujući enormnoj plaći koju zarađuje u PSG-u Brazilac si može priuštiti i gotovo pa bilo koje vozilo koje poželi. Tako je vlasnik nekolicine Ferrarija među kojima se ističu GTC4 Lusso vrijedan oko 265 hiljada eura i 455 Italia koji vrijedi oko 198 hiljada eura.

  • Nije Neymar ljubitelj samo vozila na točkovima pa je tako vlasnik i jedne letjelice. Radi se o Cessni 680 koja košta oko 6 miliona eura. Njome mogu putovati on i još 12 putnika, a nerijetko se i slika pored nje ili u njoj.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,