Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo nije uspjelo da iznenadi Mönchengladbach (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nogometaši Sarajeva su u prvoj utakmici play offa Evropske lige večeras na stadionu “Asim Ferhatović Hase” poraženi od Borussie Mönchengladbach sa 2:3 (1:2).

Strijelci za Sarajevo bili su Bojan Puzigaća (26.) i Haris Duljević (59.), dok su golove za Mönchengladbach postigli Andre Hahn (10: i Branimir Hrgota (41., 73.).

Nogometaši Sarajeva nisu uspjeli iznenaditi favorizirane goste iz Njemačke te su pretpjeli poraz u prvom meču posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsku ligu. No, unatoč porazu Sarajevo je ostavilo dobar utisak, odigravši kvalitetno svih 90 minuta.

Gosti iz Njemačke poveli su u 10. minuti golom Andrea Hahna koji je sa desetak metara topovskim udarcem poslao loptu pod prečku.

Pogotku Borussije prethodila je odlična prilika Miloša Stojčeva koji se nije najbolje snašao iz dobre pozicije sa šest-sedam metara. Isti igrač je u 21. minuti ponovo imao priliku za gol, ali ni ovoga puta nije bio precizan.

Incijativa Sarajeva rezultirala je izjednačujućim pogotkom u 26. minuti. Krste Velkoski je ubacio sa lijeve strane, u šesnaestercu Borussije najviše je skočio Bojan Puzigaća i udarcem glavio postigao pogodak.

U nastavku susreta igralo se izjednačeno, a Borussija je iz jedne poluprilike u 41. minuti ponovo došla do prednosti. Sa desne strane brz kontranapad istrčao je Hahn koji je ubacio u šesnaesterac, lopta je preskočila golmana Bandovića, a na drugoj stativi našao se Hrgota kojem nije bilo teško da pogodi prazan gol.

U drugom poluvremenu Sarajevo je krenulo sa silovitim napadima, a do izjednačenja je došlo u 59. minuti. Haris Duljević, koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru, primio je loptu na ivici šesnaetsreca i prizemnim udarcem savladao gostujućeg golmana.

Ipak, radost domaćih igrača i navijača nije dugo trajala. Trinaest minuta kasnije Hrgota je odlično šutirao sa 16 metara i poslao loptu pod prečku za konačnih 2:3.

Ekipe su nastupile u sljedećim sastavima:

Sarajevo: Bandović, Tatomirović, Berberović, Dupovac, Stojčev, Cimirot, Puzigaća (od 76. Protić), Okić (od 52. Duljević), Velkoski, Radovac (od 76. Kovačević), Bilbija.

Borussia M'gladbach: Sommer, Dominguez, Johnson, Jantchke, Stranzl, Traore (od 46. Herrmann), Nordtveit, Hahn (od 65. Korb), Xhaka, Raffael (old 82. Hazard), Hrgota.

Susret je sudio Španac Antonio Mateu Lahoz. Uzvratna utakmica igra se za sedam dana u Mönchengladbachu. (Fena / Foto: F.Foco – Avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,