Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo i Široki neočekivano se oprostili od Evrope, ‘Rođeni’ izborili prolazak i zakazali duel sa AEK-om

Preuzmite sliku

Ekipa Sarajeva je poražena na Koševu od moldavskog Milsamija sa 1:0 i tako je aktuelni osvajač Kupa BiH svoj europski put okončao u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Gosti su do gola vrijednog prolaska stigli u 19. minuti. Ginsari je lako prošao Pidru i skoro iz mrtvog ugla prevario golmana Sarajeva.

Pokušavali su domaći stići do poravnanja i produžetaka, ali bez konkretnih prilika.

  • Prvi meč je završen bez golova, te je Sarajevo iz Evrope ispalo od moldavskog predstavnika koji je na papiru bio itekako slabiji od Bordo tima.

    Dodajmo i to da su nakon 16 mjeseci na Koševu domaći navijači bodrili svoje fudbalere, ali nakon meča navijači su zvižducima ispratili Bordo fudbalere.

    Rođeni zakazali duel sa Grčkim AEK-om

    Fudbaleri Veleža su u okviru revanša prvog pretkola Konferencijske lige savladali Coleraine sa 2:1.

    Rođeni su u ovaj meč ušli sa prednošću od 2:1 koju su ostvarili u prvoj utakmici odigranoj prije sedam dana na Grbavici.

    Ipak, Coleraine je prvi stigao do gola, baš kao i u prvom susretu. Shevlin je pogodio u 42. minuti.

    Naš predstavnik se budi u drugom dijelu. Prvo je Brandao lijepim udarcem iskosa početkom drugog poluvremena poravnao rezultat.

    Pobjedu Veležu i potvrdu plasmana u drugo pretkolo donosi Nemanja Anđušić 71. minuti. Sjajno se namjestio na 20 metara i preciznim udarcem pogodio nebranjeni dio mreže domaćih.

    Velež je prošao u drugu rundu sa ukupnih 4:2 i odmjerit će snage sa grčkim AEK-om. Prvi susret se igra na Grbavici za sedam dana.

    Široki Brijeg prokockao veliku prednost

    Široki Brijeg je u okviru revanša prvog pretkola Konferencijske lige poražen od albanske Vllaznije sa 3:0.

    Iako su Širokobriježani iz prvog susreta donijeli prednost od 3:1, na kraju su se oprostili od Europe.

    Domaći su stigli u prednost u 46. minuti golom Đurđevića. Na 2:0 povisio je Imami u 62. minuti, a konačnih 3:1 postavio je svojim drugim golom Đurđević u 79. minuti.

    Albanski predstavnik se tako plasirao u drugo pretkolo Konferencijske lige, a dodajmo i to da je susret u 48. minuti bio prekinut zbog domaćih navijača i korištenja pirotehničkih sredstava.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje