Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Samir Efendić karijeru nastavlja pod trenerskom palicom Mehe Kodre

Preuzmite sliku

Bivši igrač tuzlanske Slobode i Tuzla Cityja Samir Efendić svoju fudbalsku karijeru nastavlja u Švicarskoj.

Ovu informaciju za Tuzlanski.ba potvrdio je i Efednić koji nam je rekao kako će već narednih dana otputovati u Švicarsku gdje će obaviti potrebne ljekarske preglede nakon čega će biti priključen ekipi FC Stade Lausanne-Ouch koja nastupa u drugom rangu takmičenja.

‘Sretan sam što mi se ukazala prilika da karijeru nastavim izvan granica BiH. Ekipa za koju ću nastupati ima ambicije za plasman u najviši rang takmičenja. Također moram da kažem kako mi je čast što će mi trener biti naš proslavljeni fudbaler Meho Kodro. Vjerujem u sebe i nadam se dobrim partijama ali što da ne i pozivu u reprezentaciju BiH’ – kazao je Efendić i dodao:

‘Za mene sve se na kraju idealno se završilo. Jedan novi izazov slijedi u mojoj karijeri nakon Slobode i Tuzla Cityja kojima želim puno sreće i uspjeha u Premijer ligi’.

Za FC Stade Lausanne-Ouch nastupa i Sinan Ramović bivši fudaler Željezničara.

‘Tako je tamo je i Ramović, zatim trener Meho Kodro čiji su saradnici također ljudi s naših prostora tako da će mi na početku dok ne savladam jezik to da bude veliko olakšanje’ – kaže Efendić.

Dvadesetdevetogodišnji Efendić ponikao je u Slobodi, igrao jedno vrijeme i u Bratstvu iz Gračanice, a u Premijer ligi je ukupno odigrao preko 170 utakmica. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,