Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Salihamidžić žestoko kažnjava igrače Bayerna jer ne žele voziti Audije

Preuzmite sliku

Brojni evropski velikani suočeni su s krizom zbog koronavirusa. Nogometašima su značajno smanjena primanja idućih mjeseci, ali kriza nije jedini problem koji je zahvatio Bayern.

Naime, Bayern dobiva ogromne novce od sponzora, a jedan od glavnih sponzora mu je Audi s kojim ima ugovor od 2006. godine. Audi ima osam posto u vlasničkoj strukturi kluba. Prema tome svi igrači su dobili sponzorske automobile i dužni su ih voziti, no većina to ne radi.

Lewandowski se po Bavarskoj vozi u Bentleyu, Sule u Ferrariju, a Boateng uživa u svom Mercedesu kojeg je nedavno razbio iako nije smio voziti jer je morao biti u samoizolaciji, no pravdao se time da je išao posjetiti djecu.

Prema izvještaju njemačke televizije TVO u nesreći nije bilo ozlijeđenih, a materijalna šteta na vozilu se procjenjuje na 25 hiljada eura. Policija je navela kako su se na vozilu nalazile gume neprilagođene uslovima na cesti te je to glavni uzrok nesreće.

  • Bild donosi vijest da je sportski direktor Hasan Salihamidžić odlučio kažnjavati igrače.

    Njemački mediji prenose da će svaki igrači biti kažnjen s 50 hiljada eura ako ga se sljedeći put uhvati u automobilu druge marke.

    Audi ima ugovore i s Barcelonom i Realom, a igrači španjolskih velikana se pridržavaju uputa i voze sponzorske automobile, prenosi Index.hr.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,