Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Salah ima koronu: Egipćanin se zarazio na bratovom vjenčanju

Preuzmite sliku

Zabijao je u zadnje četiri utakmice Liverpoola, ali sad će Klopp morati naći rezervnu varijantu jer Mo Salah (28) ima korona virus! Pozitivan test dobio je nedugo nakon bratog vjenčanja, prenosi 24sata.hr

Jurgen Klopp bio je u problemima kad se koronom zarazio Sadio Mane (28). Kamerunac se oporavio i zaigrao za ‘redse’, ali sad je Liverpool ostao bez ponajboljeg igrača Mohameda Salaha (28) koji je bio na bratovoj svadbi nakon čega j dobio pozitivan test na koronu.

Engleski novinari Kevin Palmer prozvao je Salaha i ponudio rješenje za ovakve događaje.

– Ozbiljno, moramo zaustaviti igrače u napuštanju ‘mjehurića’ oko kluba u ovoj pandemiji – poručio je britanski novinar

Mo Salah je u izolaciji kao i svi njegovi bliski kontakti, a on nema simptome i osjeća se dobro. Iz egipatskog nogometnog Saveza objavili su da su ostali članovi reprezentacije negativni na testiranju. U subotu Egipćani će igrati protiv Toga u kvalifikacijama za Afrički kup nacija, a protiv istog će protivnika igrati i u utorak.

Novi su to problemi za Jurgena Kloppa koji je ostao bez Virgila van Dijka i Joea Gomeza. četiri će sedmice biti i bez Trenta Alexandera-Arnolda, a neku obavezu prema klubu vjerovatno će propustiti i Mo Salah. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje