Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Safet Sušić: “Neće biti pretjeranog slavlja, igrače je pogodila rudarska nesreća”

Preuzmite sliku

Selektor Safet Sušić bio bi zadovoljan da se protiv Kipra reprizira prvi dio kontrolne utakmice sa Lihtenšajnom, kada su Zmajevi “nokautirali” goste.

U susretu sa medijima selektor nije želio otkrivati svoj sastav, ali se na treningu moglo naslutiti da neće biti nekih većih iznenađenja, ali je kazao da nema razloga da “danas objavljujem sastav”.

Kapiten Edin Džeko puno očekuje od ovih kvalifikacija, jer je i u ranijim dva puta bio prvi strijelac kvalifikacija.

Nikad mi nije bio cilj da budem prvi strijelac kvalifikacija, a mislim da ne samo meni, već svim igračima je u cilju da odemo na Evropsko prvenstvo u Francusku i sve ću uraditi da pomognem ekipi i da to ostvarimo. Mislim da je to najmanje bitno, može ga i Begović zabiti, kao što je uradio u Engleskoj ligi. Vjerujem da svi želimo odlazak na Evropsko prvenstvo“, kazao je Edin Džeko.

Da naš stručni štab nije opterećen sa protivnikom, koji je na 140. mjestu FIFA-ine liste, vidjelo se iz izjave da su gledanje utakmica protivnika podijeli na dva dana, po jedno poluvrijeme svaki dan.

Na kraju konferencije za medije selektor Sušić je istakao da je rudarska nesreća poljuljala atmosferu i među igračima, kao i među građanima cijele Zenice.

Neće biti pretjeranog slavlja i kod nas je atmosfera bila poljuljana. Mnogo je tišine gore u Centru. Jučer kada smo vidjeli djecu rudara, za nas je to bio šok od kojeg se što prije trebamo oporaviti i nadam se da će igrači imati u glavi to da bi pobjeda puno značila svim ljudima“, kazao je selektor Sušić.

Posljednji trening pred utakmicu izabranici selektora Safeta Sušića odradili su u tišini i vratili se u okrilje novog Trening centra.

Utakmica BiH – Kipar igra se sutra u 20:45 sati, uz televizijski prijenos. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,