Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ronaldo u izboru trenera godine nije glasao za Zidanea

Preuzmite sliku

Cristiano Ronaldo, jedan od najboljih fudbalera današnjice i veliki favorit za osvajanje ovogodišnje “Zlatne lopte”, kao kapiten reprezentacije Portugala imao je pravo glasa u izboru za najboljeg trenera 2016. godine. Među deset najboljih trenera nalaze se obojica Ronaldovih, i Fernando Santos, selektor Portugala i Zinedine Zidane, trener Real Madrida. Ronaldo je imao težak izbor, ali otkrio je da je glasao za svog zemljaka na klupi Portugala s kojim je osvojio naslov šampiona Evrope, javlja Anadolu Agency (AA).

Obojica trenera su imala veoma uspješnu 2016. godinu, dok je Santos stigao do naslova šampiona Starog kontinenta na reprezentativnom nivou, Zidaneu je to pošlo za rukom na klupskom, osvojivši sa Realom Ligu šampiona. Obojici je na putu do vrha pomogao upravo Ronaldo.

“Očigledno je da su moja dva trenera uradila fenomenalan posao, i Zinedine Zidane i Fernando Santos. Ipak, po mom mišljenju, mnogo je teže bilo osvojiti Evropsko prvenstvo, po prvi put u istoriji Portugala. Zidane je napravio fantastične stvari, ali moram dati prednost nekome, ovoga puta ona je malo na strani Santosa. Moja odluka se ne zasniva na našem odnosu, a on je s obojicom sjajan. Mislim da bi i oni postupili isto”, rekao je u srijedu za portugalske medije Ronaldo.

Gala večer Svjetske fudbalske federacije (FIFA) na kojoj će biti dodijeljene nagrade najboljim pojedincima u godini na izmaku održaće se 9. januara 2017. godine u Cirihu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje