Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ronaldo: Protiv Hrvatske šanse su 50-50

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Portugala “provukla se” u drugi krug Evropskog prvenstva koje se igra u Francuskoj, kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Ono što je najzanimljivije jeste činjenica da Portugalci nisu ostvarili niti jednu pobjedu, nego su dalje prošli zahvaljujući tome što su odigrali tri neriješene utakmice. Pred subotnji susret osmine finala protiv Hrvatske najbolji portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo smatra da su šanse za prolaz podjednake, javlja Anadolu Agency (AA). 

“Hrvatska zaista ima dobar tim. Smatram da su nam šanse 50-50 i onaj ko u subotu odigra bolju utakmicu proći će dalje. Vidjeli smo njihov vrhunac protiv Španije i radi se o izuzetno teškom protivniku s odličnim igračima. Ne može svaki tim pobijediti Španiju, tako da ih izuzetno poštujem. Znamo naše prednosti i pogledaćemo Hrvate u oči kada se sastanemo sa njima”, kazao je Ronaldo, prenose britanski mediji.

Portugal je do trećeg boda, koji mu je osigurao treće mjesto u grupi F došao u dramatičnoj utakmici s Mađarskom. Tri puta su Portugalci gubili od Mađara, ali su se svaki put uspijevali vratiti. Jednom je pogodio Nani i dva puta Ronaldo, koji je tako ušao u istoriju evropskih prvenstava kao prvi fudbaler koji je zatresao mrežu na četiri turnira.

“Lično sam bio jako sretan nakon utakmice, jer smo protiv Mađara bili u velikom škripcu. Tri puta smo morali da jurimo rezultat i tri puta smo se vratili. Za mene je privilegija što sam proglašen igračem utakmice, ali osnovni cilj je bio da prođemo dalje. Isto tako gledam i na novi rekord koji sam ostvario. Sve je to lijepo, ušao sam u istoriju, ali ponavljam prioritet je da Portugal pobijedi”, zaključio je jedan od najboljih fudbalera današnjice.

Utakmica osmine finala između Hrvatske i Portugala igraće se 25. juna na stadionu Bollaert-Delelis u Lensu sa početkom u 21 sat. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje