Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Roma razočarala, Bologna nosi veliki bod iz Rima

Preuzmite sliku

Romi 6 kola do kraja Napoli bježi 6 bodova, a Inter je stigao na 6 bodova zaostatka. Pjanić igrao cijeli susret, Džeko ušao u 71., a Zukanović ostao na klupi

Zadnju utakmicu 32. kola talijanske Serie A odigrali su Roma i Bologna. Rimska ‘vučica‘ je s 1:1 na Olimpicu izgubila korak za drugoplasiranim Napolijem koji joj sada bježi šest bodova te dopustila Interu da se približi na šest bodova zaostatka, a sve to dok je do kraja ostalo – šest kola.

Roma je odlično otvorila susret. Iago Falque je već u trećoj minuti utakmice odlično pucao pod prečku, a krajnjim naporom je to obranio Antonio Mirante. U 17. minuti Stephan El Shaarawy je zabio, no gol je poništen zbog ofsajda, a samo minutu ranije Mohamed Salah je nakon vrlo dobrog centaršuta odlično pucao glavom s nekih 12 metara i uzdrmao stativu.

I kako to obično bude, minutu kasnije Bologna je povela. Juan Zuniga je poslao centaršut iz slobodnog udarca s lijeve strane i Luca Rossettini je skočio na ivici peterca, a njegov je udarac glavom izbliza završio po sredini mreže za 0:1 na Olimpicu.

Salah se ipak nije predavao te je u 50. minuti konačno uspio i zabiti. Francesco Totti, koji je ušao na poluvremenu, poslao je fantastičnu loptu u prostor koju je pokupio Salah i uputio niski udarac koji je ušao u mrežu pokraj golmana za 1:1. Rezultat se do kraja više nije mijenjao.

Pjanić je igrao cijelu utakmicu, Džeko ušao u 71. minuti, a Zukanović ostao na klupi. (Goal.com)

 

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,