Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Robijaši traže ukidanje odluke o zabrani odlaska navijača na gostovanja

Preuzmite sliku

Navijači zeničkog Čelika popularni “Robijaši” zatražili su od nadležne komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH da se za dva posljednja kola prvenstva i dvije finalne utakmice Kupa BiH ukine zabrana odlaska navijača na gostovanja svog kluba.

Oni u svom zahtjevu ističu da u Savezu nisu bili od riječi, kada je pitanju ova zabrana.

Zabrana prisustva gostujućim navijačima i simpatizerima na stadionima u našoj državi, koju ste uveli prije početka proljetnog dijela prvenstva i za koju ste najavili kako će biti kratkotrajna traje i dalje. Posljedice iste su bile mnogobrojne, ali najočitija je bila izrazito mala posjeta utakmicama BH Telecom Premijer lige, zbog koje su osim nas, kojima je uskraćeno pravo da prisustvujemo utakmicama voljenog kluba izvan našeg grada, posljedice osjetili i klubovi domaćini u financijskom smislu. Ista ta zabrana nije ispoštovana u više slučajeva u proteklih mjesec i pol, kada su neorganizirane skupine gostujućih navijača bile na tribinama stadiona – navodi se u pismu Robijaša.

Zenički navijači dalje ističu da zahtijevaju usmjerenje zabrane samo na one skupine koje stvaraju nerede i kojima nije glavni cilj putovanja i bodriti svoj tim.

Mi, članovi Udruženja Robijaši 1988 želimo da ukoliko ne povučete donesenu odluku u pogledu BH Telecom Premijer lige, dopustite gostujućim navijačima prisustvo na utakmicama finala Kupa BiH, 07. maja na stadion Bilino polje i 17. maja na stadionu Koševo, a sve za dobrobit BiH nogometa i atmosfere, koja treba da opravda finalni dvoboj dva kluba sa bogatom sportskom tradicijom i navijačkom infrastrukturom” – ističu Robijaši.

Navijači se nadaju da će i klubovi podnijeti ovakav zahtjev prema Savezu i time podržati njihove napore da ove dvije utakmice imaju sve potrebne elemente koje čine jedno finale najmasovnijeg takmičenja u Bosni i Hercegovini. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje