Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rendulić: Poklekli smo u zadnjem napadu; Emery: Znao sam da će biti uzbuđeni i dati sve od sebe

Preuzmite sliku

Aston Villa je u susretu drugog kola Uefine Konferencijske lige na Villa Parku pobijedila Zrinjski rezultatom 1:0.

Šef stručnog štaba bh. prvaka Krunoslav Rendulić, istakao je da su izabranici Unaija Emeryja zasluženo stigli do tri boda.

“Treba reći da je Aston Villa zasluženo pobijedila, a mi smo dali svoj maksimum. Znali smo da možemo samo čvrstim blokom odgovoriti na kvalitetu. Na našu žalost poklekli su u ja mislim zadnjem napadu. Šteta što ta borbenost i zalaganje nije nagrađeno jednim bodom, to bi za nas bio ogroman uspjeh. Nemam zaista šta prigovoriti mojim igračima. Treba im čestitati. Odigrali su jako dobru defanzivnu utakmicu. Za nešto više, trebalo je više kvalitete. U drugom dijelu smo patili, gol je visio u zraku, to treba reći” kazao je hrvatski stručnjak.

Vezano | Zrinjski u 94. minuti primio gol i izgubio od Astone Ville

Rendulić je na pitanje koliko je uspio izenenaditi tim iz Birminghama, s obzirom na činjenicu da je igrao sa tri stopera u zadnjoj liniji.

“Mislim da smo ih uspjeli iznenaditi i odigrati defanzivno jako dobro. Ništa idemo dalje, okrećemo se novim izazovima. U ponedjeljak nas čeka utakmica u prvenstvu koju moramo dobiti. I čekati Legiju doma, pa ćemo vidjeti, ali do tada ima mnogo vremena”.

Emery je morao početkom drugog poluvremena ubaciti tri standardna prvotimca Watkinsa, Casha i Douglasa Luiza, što možda i nije namjeravao.

“Kada uvedete takva tri kvalitetna igrača, jasno je da niste zadovoljni i da su vam planovi pobkrani. Tim kvalitetom su nas dodatno pritisnuli, na žalost po nas zadnje sekunde su bile kobne”.

Emery: Znao sam da će biti teško

Trener engleskog tima Unai Emery imao je riječi poštovanja za aktuelne prvake Bosne i Hercegovine, nakon teško izborene pobjede.

“Svaki tim u Evropi se mora poštovati. Za njih je velika stvar što igraju protiv nas i posvećenost koju su pokazali u ovoj utakmici je nešto nevjerovatno” kazao je španski stručnjak na klupi nekadašnjeg prvaka Evrope.

Dalje Emery ističe da nije bio zadovoljan igrom svoje ekipe u prvom dijelu, pa je odlučio ubaciti nešto iskusnije igrače.

“Nismo kontrolisali tranziciju u prvom poluvremenu i nismo stvorili ništa. Odlučio sam uvesti nešto iskusnije igrače u nastavku. Znam sam da će biti teško jer će oni biti uzbuđeni i dat će sve od sebe da ne izgube”.

Ogroman pritisak član Premiershipa napravio je u finišu meča, koji je nagrađen pogotkom McGinna, što je izazvalo velike emocije i kod velikog trenerskog stručnjaka, koji ima pregršt uspjeha u karijeri.

“Pobijediti na ovakav način je nešto nevjerovatno. Emocije jednostavno eksplodiraju u svakom navijaču i igraču, ali i u treneru. Nogomet treba tu emociju”, zaključio je Unai Emery.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje