Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rendulić i Bilbija najavili meč Lige prvaka: Naša najveća prednost je to što smo kvalitetniji tim

Preuzmite sliku

Prvak Bosne i Hercegovine u fudbalu Zrinjski iz Mostara spreman je za uzvratni susret prvog pretkola Lige prvaka protiv šampiona Armenije, Urartua.

Tim iz Mostara pred sutrašnji meč ima prednost od jednog gola stečenu u Armeniji, ali bez obzira na to na današnjoj konferenciji za medije poručeno je da je “stvar daleko od gotove, i da će se za plasma u drugo pretkolo svi morati dobro namučiti”, javlja Anadolu.

“Ništa nije gotovo – otvoren je rezultat i za jednu, i za drugu momčad. Imamo blagu prednost, to je jasno, ali prva utakmica je pokazala da je Urartu momčad koja je dobra i koja ima puno dobrih pojedinaca. Završili su ispred Pyunika koji je prošle sezone igrao Konferencijsku ligu i uzeo pet, šest bodova, tako da sve to pokazuje da je riječ o izuzetno ozbiljnoj ekipi i da nas očekuje zahtijevna utakmica. Takva je bila i prva. Vjerujemo u sebe, vjerujemo da imamo veći kvalitet i jasno je da je naš cilj na sutrašnjoj utakmici pobjeda i prolaz dalje”, izjavio je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

  • O Urartuu je govorio biranim riječima, nakon što ih je tokom prošlosedmičnog međusobnog duela bolje upoznao.

    “To je momčad koja teži igri i nadigravanju. Jednostavno, kod njih nema panike. Tačno znaju šta rade. Izuzetno su organizirani. Puno je dobrih pojedinaca. Mogu biti opasni. Za nas je olakšavajuće što im se Sanogo povrijedio. To je opcija manje za njih u napadu. Moramo biti fokusirani na sebe i svoju igru. Rezultat nije baš povoljan za njih. Oni će doći s napadačkim ambicijama. Ne vjerujem da će srljati i ići grlom u jagode, ali da će biti napadački orijentisani – to da”, konstatovao je Rendulić.

    Zrinjski će sutra osim Jukića i Jakovljevića koji su odavno odsutni, biti oslabljen i za Malekinušića, koji se povrijedio u prvom susretu.

    “Teško da će Malekinušić konkurisati za sutrašnju utakmicu. Svi ostali su zdravi i na dispoziciji. Bit će promjena. Ne planiramo samo promjenu koja se odnosi na njega. Vidjet ćemo danas na treningu kakva će biti situacija”, oprezno najavljuje Rendulić.

    Jasno je i koje su prednosti Zrinjskog pred revanš.

    “Naša najveća prednost je činjenica da smo kvalitetniji tim. Ne umanjujemo njihov kvalitet. Činjenica je da smo pogodili iz prekida u prvom susretu i da oni imaju problema sa tim segmentom. Istina je da smo mi u fazi u fazi stvaranja. To je potpuno novi tim. Trebat će nam vremena da stvari sjednu na svoje mjesto. Na dobrom smo putu. Nismo imali problema što se tiče fizičke spreme. Matej Senić je jedan od novih igrača. Prošle sezone je bio četvrti stoper. On je jedan od igrača koji zaslužuju pohvale za rad tokom ovih mjeseci. I to je putokaz kako isplivati iz naizgled neobećavajuće situacije. Svojim radom je dočekao šansu. Kad tako radiš i razmišljaš prilika ti ne postane neprilika”, konstatovao je Rendulić.

    Velika su očekivanja i kapitena Nemanje Bilbije. Reprezentativac Bosne i Hercegovine nastojat će u novu sezonu prenijeti formu iz prošle.

  • “Jedva čekamo utakmicu. Znamo kakva je evropska atmosfera na našem stadionu. Zahvaljujući pobjedi u Armeniji stekli smo dodatno samopouzdanje i jedva čekamo sutrašnju utakmicu. Najvažniji meč sezone bio je prvi i za njih i za nas. Imaju dobre pojedince. Dvojica defanzivaca su dobri i smireni. Moramo biti oprezni i pokušati što prije postići pogodak. Jako je važno da prođemo prvu prepreku i imamo svoj put u Evropi. Ako bude i minimum prilike za grupnu fazu nekog takmičenja, mi ćemo je iskoristiti”, najavljuje Bilbija.

    Posebno je sretan što će Zrinjski i sutra imati veliku podršku sa tribina.

    “Kada smo izašli na zagrijavanje u Armeniji i vidjeli naše navijače, bilo nam je puno srce. Jedva čekamo sutrašnju utakmicu. Ovdje nije lako igrati nikome. Ima poteškoća zbog vrućine, posebno novim igračima. I nama je vruće. I nama je na terenu 40 stepeni. Možda se bolje prilagodimo, pa je za nijansu lakše”, rekao je Bilbija.

    Meč Zrinjski – Urartu igra se sutra s početkom od 20 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru, uz suđenje Petera Kjaersgaarda iz Danske.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje