Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Remi Zrinjskog i Veleža u veoma dobrom mostarskom derbiju

Preuzmite sliku

U večeras veoma dobrom mostarskom derbiju, utakmici 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, fudbaleri Zrinjskog i Veleža na stadionu ”Pod Bijelim brijegom” remizirali su, rezultatom 1:1, javlja Anadolu Agency (AA).

Prvo poluvrijeme bilo je sadržajno pred oba gola. Nakon što Velež nije iskoristio prilike, Zrinjski je bio puno bliže vodstvu.

No, u 42. minutu gosti su poveli. Brandao je ukrao loptu Bekiću, uposlio Vehabovića koji prolazi Jakovljevića te razantno i precizno šutira. Lopta završava u golu nemoćnog Varvodića za veliko slavlje ”rođenih”, koji na pauzu između dva dijela meča odlaze sa prednošću – 1:0.

U nastavku Zrinjskom je trebalo samo deset minuta da izjednači rezultat. Brandao je izgubio loptu nakon kornera za Velež te su domaći izveli munjevit kontranapad. Bilbija izlazi ”oči u oči” sa Bogdanovićem i rutinski ga matira – 1:1.

Do kraja susreta Zrinjski je bio opasniji, imao više prilika, ali golman Bogdanović je ponajviše zaslužan za podjelu bodova u duelu gradskih rivala. I Tičinović koji u sudijskom vremenu ne koristi 100 postotnu priliku kada neometan s visine peterca pogađa tek vanjski dio stative Veleža.

Poslije 29. kola na tabeli Premijer lige BiH lider je Borac sa 57 bodova, koliko ima i drugoplasirano Sarajevo. Velež je treći sa 53 boda, dva više od Širokog Brijega i tri u odnosu na petoplasirani Zrinjski.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,