Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Real Madrid ponovo prvak svijeta, u finalu savladao Al Hilal

Preuzmite sliku

Real Madrid je u finalu Svjetskog klupskog prvenstva savladao Al Hilal

Fudbaleri Real Madrida večeras su u Rabatu na stadionu Moulay Abdallah u finalu Svjetskog klupskog prvenstva savladali Al Hilal, a konačan rezultat ovog meča je glasio 5:3.

Nakon što su u prethodne tri godine Svjetsko klupsko prvenstvo osvajali Liverpool, Bayern i Chelsea, kraljevski klub je večeras uspio da savlada klub iz Saudijske Arabije i na taj način je ponovo postao prvak svijeta.

Los Blancosi su terensku inicijativu naplatili u 13. minuti kada su stigli do vodstva golom Vinicusa Juniora kome je asistirao Karim Benzema.

Pet minuta kasnije, na semaforu je već stajalo 2:0 za Real Madrid, a ovaj put pogodak za Kraljeve je postigao Federico Valverde.

Al Hilal je u 26. minuti uspio da dođe do gola, a prednost na 2:1 je smanjio Moussa Marega, ali to je bilo sve od kluba iz Saudijske Arabije u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu, do novog gola je Real došao u 54. minuti. Protivničku mrežu je pogodio Benzema poslije asistencije Viniciusa, da bi svoj drugi gol na ovom meču u 58. minuti postigao Valverde kome je asistirao Carvajal.

Igrala se 63. minuta kada je Vietto pogodio za 4:2, ali šest minuta kasnije je bilo 5:2 za Real. Peti pogodak za Real, a svoj drugi protiv Al Hilala je postigo Vinicius. Konačan rezultat ovog susreta je u 79. minuti postavio Vietto.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,