Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Raste interes za ženski nogomet: Prvi put u historiji rasprodane ulaznice za finale Lige prvakinja

Preuzmite sliku

Finale Lige prvaka za nogometašice između Barcelone i VfL Wolfsburga prvo je finale koje je rasprodano od sezone 2009./2010., objavila je u utorak Uefa.

Uefa je saopštila da je izdano više od 34.100 ulaznica za utakmicu koja će se 3. juna igrati na stadionu PSV-a u Eidhovenu u Nizozemskoj.

Finale će oboriti rekord posjećenosti za žensku nogometnu utakmicu u Nizozemskoj iz 2019. kada je nizozemska reprezentacija igrala protiv Australije pred 30.640 gledatelja na istom mjestu.

“Ovo je prvi put da smo u potpunosti rasprodali finale Lige prvaka za žene. I to nekoliko sedmica unaprijed, što je samo još jedan znak da smo dosegnuli novi nivo”, rekla je Nadine Kessler, izvršna direktorica za ženski nogomet Uefe.

Barcelona je u finalu Lige prvaka za nogometašice treći put zaredom i četvrti u pet sezona, a naslov je osvojila 2021. Wolfsburg je pobijedio 2013. i 2014.

Interes navijača za ženski nogomet je u porastu pa jer tako finale ženskog FA kupa u nedjelju s tribina pratilo 77.390 gledatelja što je najveća posjećenost za utakmicu nogometašica u Engleskoj.

Prošle je godine rekordnih 91.648 navijača na Camp Nou pratilo prvu polufinalnu utakmicu za žene između Barcelone i Wolfsburga u kojoj je slavio katalonski klub.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje