Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rakitić: Zabrinut sam što manje igram, ali želim ostati u Barceloni

Preuzmite sliku

Ivan Rakitić (28), hrvatski reprezentativac kazao je da je zabrinut što u posljednje vrijeme igra sve manje, ali je naglasio da želi produžiti ugovor sa Barcelonom, koji mu ističe na ljeto 2019. godine.

Upravo zbog činjenice da je Rakitić izgubio mjesto u startnih 11 mediji ga povezuju sa odlaskom iz aktuelnog šampiona Španije.

“Nadam se da ću ostati ovdje mnogo godina. Želim da obnovim ugovor sa Barcelonom. Naravno, zabrinut sam, jer želim stalno igrati, ali imam povjerenje u mog trenera. Moram da radim da se vratim u tim, nije me napustilo samopouzdanje“, rekao je Rakitić za španske medije.

Rakitić, koji je u prethodne dvije sezone bio gotovo nezamjenjiv, ove je u 20 kola nastupio u 13 utakmica, od kojih je u deset bio starter. U svim takmičenjima ove sezone je odigrao 24 utakmice i postigao tri gola.

“Barca“ je sinoć u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa kralja na gostovanju kod Real Sociedada slavila sa 1:0 golom Neymara u 21. minuti. Rakitić je bio u startnoj postavi, ali je zamijenjen u 69. minuti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,