Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Puno je motiva da “zapnemo” u Ligi Nacija jedan od njih je premija od 4.5 miliona KM

Preuzmite sliku

BiH će danas u 18.00 sati utakmicom protiv Holandije nastaviti takmičenje u Ligi Nacija. Do kraja ovog takmičenja imamo još četiri utakmice, a puno je motiva da se ovo takmičenje do kraja odigra što bolje.

Prve tri reprezentacije u grupi će ostati u Ligi Nacija A, te sebi tako osigurati premiju od 4.5 miliona KM. Uz to ostanak u Ligi Nacija A garantuje utakmice protiv najjačih evropskih reprezentacija. A koliko su utakmice protiv velikih ekipa važne, govori da je upravo jedna takva protiv Italije uveliko “pogurala” transfer Amera Gojaka u Torino.

Dobri rezultati u Ligi Nacija, posebno u najjačoj Ligi Nacija A, vrlo lako mogu garantovati povlašten položaj u daljim kvalifikacijama, odnosno doigravanju za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

  • Iako su i navijači i igrači rezignirani nakon ispadanja iz baraža za EURO 2020, reprezentacija BiH treba što je moguće bolje odigrati Ligu Nacija do kraja, stvarajući time sebi bolju poziciju za budućnost.

    Pred nama je domaći meč protiv Holandije, zatim gostovanje Poljskoj, zatim u novembru gostovanje Nizozemskoj i domaća utakmica protiv Italije.

    Selektor Dušan Bajević je svjestan da nam je svaki bod bitan u ovoj situaciji.

  • “Svaki rezultat osim poraza je zadovoljavajući. Eventualni bod protiv Holandije može biti dobar. Imamo mnogo igrača koji su tu duže vremena. Treba dati šansu svima. Izgubili smo pred ove utakmice nekoliko igrača, a neki fudbaleri su umorni”, kazao je Bajević na sinoćnjoj press konferenciji.

    Selekcije BiH i Holandije će večeras prvi put odigrati međusobnu utakmicu, a glavni sudija je Istvan Kovacs (36) iz Rumunije. (Reprezentacija.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,