Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prvi trofej za Edina Džeku u Italiji: Inter u zadnjim sekundama osvojio Superkup

Preuzmite sliku

Nogometaši Intera osvojili su Superkup Italije pošto su golom Alexisa Sancheza u 120. minuti pobijedili Juventus s 2:1 u finalu.

Na stadionu Giuseppe Meazza u Milanu Inter je odmjerio snage s Juventusom u borbi za prvi trofej u sezoni i općenito u 2022. godini. Na kraju, Inter slavi golom praktično na isteku vremena, a junak je bio rezervista Alexis Sanchez.

Inter je bolje otvorio meč, ali nakon dvije – tri šanse koje nisu iskorištene, stigao je pogodak na drugoj strani. Alvaro Morata je dobro ubacio s lijeve strane, Weston McKennie glavom loptu poslao iza leđa Samira Handanovića.

Samo desetak minuta kasnije Inter dolazi do izjednačenja. Edin Džeko se lukavo postavio i izborio penal u duelu sa De Sciglijom, a Lautaro Martinez je bio precizan s 11 metara.

Regularni dio okončan je rezultatom 1:1. Uslijedili su produžeci. Kada se činilo da će se izvoditi penali, Sanchez uspijeva postići gol i Inter osvaja prvi trofej u 2022. godini. Ujedno, Džeko je osvojio svoj prvi trofej otkako je stigao u Italiju 2015. godine!

Inače, Džeko je teren napustio u 76. minuti zajedno s Martinezom, a svoje pozicije ustupili su Alexisu Sanchezu i Joaquinu Correi.

OVDJE pogledajte gol Sancheza za veliko slavlje Intera, koji je stigao do šestog trofeja Superkupa Italije u svojoj historiji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje