Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prvi tim koji je odbranio titulu: Fudbaleri Real Madrida 12. put osvojili Ligu prvaka (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Real Madrida osvajači su Lige prvaka za sezonu 2016/2017., javlja Anadolu Agency (AA).

U finalnom susretu igranom večeras u Cardiffu (Vels) Real je pobijedio Juventus, rezultatom 4:1, te tako postao prvi klub koji je uspio odbraniti titulu pobjednika Lige prvaka od kako se igra u formatu od 1992. godine. Tim sa stadiona ”Santiago Bernabeu” osvojio je 12. titulu klupskog prvaka Starog kontinenta.

Iako je Juventus bolje otvorio utakmicu, nakon početnih 10 minuta Real je uspostavio inicijativu na terenu. Prijetili su potom Madriđani iz polukontri, a iz odlične akcije, njihove prve konkretnije na meču, u 19. minutu došli do rezultatske prednosti. Dani Carvajal je odigrao povratnu loptu ka Cristianu Ronaldu, Portugalac udarcem iz prve neodbranjivo je šalje u donji desni ugao gola tima iz Torina – 1:0.

Ipak, Juventus se vratio u igru samo osam minuta kasnije i to na fenomenalan način. Mario Mandžukić fudbalskim žargonom ”uhvatio je makazice” i postigao eurogol za anale historije Lige prvaka. Golman Keylor Navas bio je apsolutno nemoćan – 1:1.

Do kraja prvog poluvremena igralo se obostrano otvoreno u visokom ritmu. I pored prilika na obje strane na odmor se otišlo u egalu.

U drugo poluvrijeme Real je ušao puno konkretnije. Težište igre apsolutno se prenijelo pred gol Juventusa. Poslije nekoliko prilika ”kraljevski klub” dolazi do novog vodstva. Igrači Reala opsjedali su šesnaesterac italijanskog prvaka i u 61. minutu Casemiro je snažno šutirao. Lopta se odbila od Samija Khedire, promijenila blago smjer i završila u golu Gianluigija Buffona – 2:1

Ni tri minuta poslije Luka Modrić je presjekao akciju ”stare dame”. Zatim i centrirao. Na prvoj stativi pronašao je Ronalda koji rutinski matira Buffona – 3:1.

Potvrdu trijumfa Realovci su ovjerili u 90. minutu. Marcelo je uposlio ”rezervistu” Marca Asensija, i on je matirao veterana Buffona – 4:1.

Na kraju, ispostavilo se da je ”Juve” bio očajan u drugom poluvremenu, pa je Real pokazao da je trenutno bolji i zasluženo španski prvak zadržao je u svojim vitrinama trofej namijenjen najboljem u Evropi.



Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje