Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prva reakcija: Selektoru Dušanu Bajeviću teško pao poraz

Preuzmite sliku

Fudbalska selekcija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na Grbavici od Sjeverne Irske, te tako završila nastup u polufinalu baraža za EURO.

Selektor Zmajeva Dušan Bajević u izjavi za NOVU BH dao je svoj osvrt nakon utakmice.

– Teško se osvrnuti sada na utakmicu. Teško je i nama i igračima, kao i cijeloj naciji. Dali smo sve što smo mogli da damo u ovom momentu. Imali smo prilike, igrali smo otvoreno. Mislim da je moglo biti više golova i sa jedne i sa druge strane. U ovakvim utakmicama su se igrale i druge stvari, kod skupljanja igrača pogotovo, ali sada se vidi da neki igrači nisu prošli pripreme da nisu mogli da izdrže ovu utakmicu do kraja. Skupili su opet toliko snage da moram da im čestitam jer su odigrali koliko su mogli. Mi nastavljamo dalje, imamo još dvije utakmice, koje ćemo pokušati da odigramo sa slobodom i puno bolje, a prije toga moramo da odmorimo neke igrače. Imamo i druge igrače koji trebaju dobiti šansu, pa ćemo da vidimo dalje. Ovo je teško palo svima igračima se opet mora čestitati, bez obzira na sve i da uskoro krenemo u nove pobjede, rekao je Bajević i dodao:

– Bilo je igrača koji su umorni, a nije bilo dovoljno koncentracije, nekada se jednostavno dese ove stvari. Teško su nam pale i mi svi žalimo za tim. Snagu moramo da nađemo za te dvije utakmice, moramo da pokušamo da odigramo najbolje što možemo. Imamo još dva dana do naredne ekipe, iako imamo dva tima, imamo pet ili šest igrača koji nisu igrali nikako do sada.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje