Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pršeš: Ovo nije obična pobjeda i nova tri boda, ovo je puno više od toga

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode su u okviru 8. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju rezultatom 3:1 uspjeli da savladaju ekipu Borca i tako zabilježe treću pobjedu u prvenstvu.

Iako je o Slobodi posljednjih dana dosta se pisalo u medijima zbog štrajka igrača tim Mileta Lazarevića uspio se izdići iznad situacije u klubu i odigrati jednu kvalitetnu utakmicu.

‘Momci su na samom zagrijavanju pokazali veliku želju za pobjedom i zaista su sve odradili odlično. Pred kraj utakmice bilo je očigledno da se nije treniralo nekoliko dana al na svu sreću na kraju je rezultat bio u našu korist. Česitam i publici na sjajoj podršci’ – kazao je trener Slobode Mile Lazarević nakon meča i osvrnuo se na narednu utakmicu koju Sloboda igra u okviru KUP-a BiH, a protivnik je Kozara.

‘Tu ima dosta kvalitetnih igrača koji imaju iskustvo igranja u Premijer ligi BiH. Mi ćemo morati u tom meču da odmorimo neke igrače ali sasvim sigurno da idemo tamo probati proći dalje’ dodao je Lazarević.

Igrač utakmice u susretu između Slobode i Borca bio je Omar Pršeš koji je iz slobodong udraca postiao gol za 1:0. Pršeš je nakon meča reporteru BHT-a dao svoj komentar nakon utakmice:

‘Znate svi kakva nam je situacija u klubu posljednjih dana. Ovo nije bila samo jedna obična pobjeda i nova tri boda ovo je nešto puno veće za nas. Svi momci su dali svoj maksimum i igrali za naš klub. Nadamo se da će se u narednim danima stanje popraviti. Borac je bio kvalitetan protivnik, međutim dali smo tri gola i zasluženo smo slavili’ kazao je Pršeš i prokomentarisao svoj pogodak:

‘Eto pustio me Bekrić da pucam slobodni udarac i pogodio sam. Inače se na treninzima mijenjamo nas dvojica kod izvođenja slobodnih udaraca’ – kazao je Omar Pršeš koji ove sezone igra sjajno u dresu Slobode.

Pršeš smatra da je Slobode favorit u utakmici Kup-a protiv Kozare ali je također istako da to treba pokazati i na terenu.

U svakom slučaju pred fudbalerima Slobode je veliki izazov jer će u narednom periodu se boriti na dva fronta, dok je iza njih period u kojem nisu trenirali zbog štrajka koji je nastupio jer igrači nisu redovno dobijali plaće. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,