Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Prosinečki o interesovanju Sarajeva: Kada nemaš posla, onda sve vrijedi čuti, vidjeti…

Preuzmite sliku

Legenda Crvene zvezde i nekadašnji selektor BiH dovodi se u vezu s klubom sa “Koševa”.

Sarajevo je od odlaska Feđe Dudića u potrazi za novim šefom stručnog štaba. Emir Obuća priveo je sezonu na kraju, ali je izvjesno da će “bordo” tim na proljeće voditi novi trener.

Robert Prosinečki (53) pominje se kao potencijalno rješenje za klupu Sarajlija. Iskusni hrvatski stručnjak, koji je jedno vrijeme radio kao selektor BiH, dovodi se u vezu sa Sarajevom, ali i članom Superlige Srbije, Novim Pazarom.

“Kada nemaš posla, onda sve vrijedi čuti, vidjeti, ko ima kakvu ideju i ponudu. Ništa vam konkretno ne mogu odgovoriti u ovom trenutku. Znam da medije uvijek to zanima, ali mene iskustvo uči da se u tišini sve odvija i radi. I tada se sklopi posao. Kao posljednji put, niko nije znao da pregovaram s Olimpijom. Dok nije bilo gotovo. Ideja je da počnem raditi što prije, ali konkretno nemam još ništa”, rekla je legenda Crvene zvezde za Sportklub.

Prosinečki je bez angažmana od početka jula, kada je napustio ljubljansku Olimpiju. Do sada je u karijeri vodio i Crvenu zvezdu, Kajzerispor u dva navrata, te Denizlispor, dok je osim “zmajeva” sa selektorske klupe dirigovao i reprezentativcima Azerbejdžana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje