Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Preokret: Ronaldo ide u Manchester United

Preuzmite sliku

Od ranije je poznato da će Cristiano Ronaldo napustiti Juventus, poznati je da će i karijeru nastaviti u Manchesteru, ali to neće biti City već United!

Tako poručuju brojni mediji sa “ostrva”, ali i pouzdani sportski novinar Fabrizio Romano.

Romano prenosi da se City povukao iz priče, kada je Ronaldo ponuđen Unitedu, ali također tvrdi da Portugalac nije bio blizu “građana”, jer City je čvrsto stajao iza stava da neće platiti obeštećenje za sjajnog fudbalera. Brojni izvori navode da je sve već skoro gotovo i da se očekuje svakog trenutka i zvanična potvrda. United će na kraju platiti Juventusu 20 miliona eura odštete, dok će Ronaldo dobiti dvogodišbji ugovor vrijedan 16 miliona eura po sezoni, prenosi N1.

U prilog navodima govori i današnja izjava trenera Uniteda Olea Gunnara Solskjaera.

“Ronaldo je legenda kluba i po meni najveći igrač svih vremena. Nisam očekivao da će napustiti Juventus. Uvijek smo imali dobru komunikaciju, a znam i da Bruno Fernanes često priča sa njim. Ronaldo zna šta mi osjećamo prema njemu. Ako odluči da napusti Juventus, zna da smo ovdje za njega”, rekao je na današnjoj press konferenciji trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.

Ronaldo je na Old Traffordu boravio od 2003. do 2009. godine kada je za 100 miliona eura prešao u Real Madrid. Za United je u tom periodu odigrao je 292 utakmice, postigao je 118 pogodaka i upisao 69 asistencija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje