Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Premier liga: Donny van de Beek službeno u Manchester Unitedu

Preuzmite sliku

Manchester United u srijedu je službeno potvrdio da je doveo Donnyja van de Beeka, dosadašnjeg fudbalera Ajaxa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz kluba sa Old Trafforda su istakli da je holandski reprezentativac potpisao ugovor na pet godina, uz opciju produženja za još jednu.

“Ne mogu objasniti koliko je nevjerovatna prilika pridružiti se klubu sa takvom zapanjujućom historijom. Želim da se se zahvalim svima u Ajaxu. Odrastao sam tamo i oduvijek imao poseban odnos s klubom. Sada sam spreman za sljedeći korak u karijeri. Nastupaću na najvišem nivou, a ne postoji viši standard od Manchester Uniteda. Ovaj tim ima neke od najboljih veznih igrača na svijetu i znam da mogu učiti od njih, a također donijeti svoju snagu u grupu. Nakon što sam razgovarao s menadžerom o njegovoj viziji ovog tima, smjer u kojem ide klub je izuzetno uzbudljiv i jedva čekam da budem dio toga“, kazao je 23-godišnji Van de Beek za internet stranicu Uniteda.

Ole Gunnar Solskjaer, menadžer “crvenih đavola“ smatra da Van de Beek ima sve tehničke karakteristike neophodne njegovom timu.

“Njegova sposobnost da vidi prostor, vrijeme kada će krenuti i da čita igru ​​zaista će nadopuniti kvalitete koje imamo u veznom redu, a njegov dolazak zaista će ojačati dubinu talenta koji imamo na toj poziciji“, kazao je norveški trener.

Britanski mediji navode da će Manchester United platiti Ajaxu 40 miliona eura, uz mogućnost da ukupna vrijednost transfera, u slučaju ispunjavanja bonusa, poraste do 45 miliona eura.

Van de Beek je dijete Ajaxa. Prošao je slavnu omladinsku školu kluba iz Amsterdama, da bi 2015. sa 18 godina debitovao za prvi tim. Od tada je za “kopljanike“ odigrao 175 takmičarskih utakmica i postigao 41 gol. Sjajni veznjak u dresu reprezentacije Holandije nastupio je deset puta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje