Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pranjić: Spremni dočekujemo Sarajevo, igrat ćemo napadački od prve minute

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Sloboda će u nedjelju u 16 sati na Tušnju dočekati ekipu Fudbalskog kluba Sarajevo.

Sloboda, koja trenutno zauzima sedmo mjesto na tabeli, se nada novim bodovima pred svojim navijačima.

Susret su najavili novi šef stručnog štaba Slobode, Danijel Pranjić i mladi napadač Tuzlaka, Adi Alić.

“Otkako sam tu, više je bila neka faza upoznavanja s igračima, analiza naše ekipe pa tek onda protivnika. Mislim da smo uspjeli u većem dijelu sve odraditi jer je bilo dosta posla i ima ga još uvijek. Dočekat ćemo Sarajevo spremni što je najbitnije. Ta utakmica nam je svima od velike važnosti, postavit ćemo se napadački od prve minute i tražit ćemo bodove koje su nam jako bitni.

  • Vjerovatno da neće biti lako, Sarajevo je dobra ekipa, pogotovo individualno, imaju dosta dobrih igrača, ali znamo praktički sve njihove kvalitete, pokušat ćemo to neutralisati i iskoristiti njihove mane, kojih ima. Naravno, imamo ih i mi, sve ekipe koje igraju fudbal imaju i mane i kvalitete. Mi ćemo morati biti jako pametni. Ja bih volio da Sarajevo dođe otvorenog garda, kao što ćemo mi biti od prve minute, pa da se „potučemo“ na terenu i vidimo ko je bolji u ovom trenutku”, rekao je šef stručnog štaba Pranjić.

     

    Naposljetku se osvrnuo i na prijateljsku utakmicu protiv Voždovca u kojoj su Crveno-crni slavili sa 2:1, a strijelac oba gola bio je upravo Adi Alić.

    “U prijateljskoj utakmici smo pokušavali malo promijeniti stil igre, što smo u većoj mjeri i uspjeli iako tu ima još dosta posla. Tek kroz određeno vrijeme igrači će pohvatati sve moje zamisli i filozofiju fudbala kojeg ja hoću da igramo, ali gledajući ovu posljednju odigranu utakmicu bilo je dosta pozitivnih stvari”, zaključio je trener.

    Adi Alić je naglasio da ih u nedjelju čeka važna utakmica protiv jake ekipe, no da ih Crveno-crni dočekuju spremni.

  • “Sarajevo je jako kvalitetna ekipa sa dosta dobrih pojedinaca. Mi smo ovu pauzu iskoristili dobro, odigrali smo jednu dobru utakmicu U Beogradu protiv ekipe iz Voždovca, napravili smo jednu dobru uvertiru pred utakmicu sa Sarajevom. Svi smo zdravi i spremni i jedva čekamo da istrčimo na teren u nedjelju. Ovom prilikom želim pozvati navijače da dođu u što većem broju, da budu naš 12. igrač, a mi ćemo to pokušati opravdati tako što ćemo dati sve od sebe da ih obradujemo na kraju”. (Tuzlanski.ba | Foto: Blicko Junior)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje