Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pranjić nakon ispadanja Slobode: Izvinjavam se publici, nisu ovo zaslužili, mora se razmisliti o budućnosti

Preuzmite sliku

Sloboda je ispala iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Porazom od Željezničara crveno-crni su ostali zakovani za dno tabele i naredne sezone igrat će Prvu ligu FBiH.

Nakon utakmice pred novinare je stao trener Danijel Pranjić. Tužan i kroz suze nije mogao previše reći.

Vezano | Bolan poraz na Tušnju: Sloboda sa posljednje pozicije putuje u niži rang!

“Teško je išta pametno reći. Morat ćemo prespavati. Nismo očekivali ovo. Htjeli smo pobjedu, ali Željo je bio bolji. Svaki duel su uzeli. Treba analizirati cijelu sezonu, ali šta imamo od tog. Desilo se što niko nije želio.” istakao je Pranjić te na pitanje o eventualnom ostanku na klupi crveno-crnih odgovorio:

“Nisam došao bježati, ali moraju se stvari staviti na stol, ako ćemo biti pošteni. Nije ovo od jučer već traje duže vremena. Svi zajedno moramo pogledati u ogledalo. Moramo preuzeti odogovornost. Teško je reći jesam li uspio šta promijeniti. Sloboda će biti sutra, pa kod bio trener”, ističe Pranjić, te dodaje da se svi u klubu moraju pogledati u ogledalo.

“Ovi ljudi vole Slobodu. Svima je teško. Najgore je kad pošteno radiš, pa ti se ne vrati. Bilo je ili ćemo plakati od tuge ili od radosti. Desilo se ovo najgore, moramo se pogledati u ogledalo i reći da smo mi krivi. Ako to uspijemo i stavimo sve na stol, nije bitno hoću li ja ostati. Realnost je ovo”, poruka je Danijela Pranjića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje