Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Posvećen početku Premijer lige: Izašao prvi specijalizirani mjesečni nogometni magazin u BiH

Preuzmite sliku

Na kioske širom BiH stigla „DESETKA“, prvi specijalizirani mjesečni nogometni magazin u BiH.

  • Desetkainfo2
  • Prvi broj „DESETKE“ posvećen je početku nove sezone BH Telecom Premijer lige BiH koja se od ove sezone igra u novom formatu sa 12 klubova i predstavlja svojevrsni uvodnik u novu sezonu s pregledom svih klubova elitnog bosanskohercegovačkog nogometnog ranga.

    Prvi specijalizirani mjesečni nogometni magazin „DESETKA“ će pratiti bh. klubove u prvenstvu i europskim natjecanjima, pratiti reprezentaciju BiH, objavljivati stručne analize, promovirati nogometne talente, trenere, i igrače bh. nogometa, pratiti događanja i dešavanja u navijačkim grupama , te se podsjećati zanimljivih događaja iz povijesti bh. klubova, reprezentacije i Premijer lige BiH.

    Koncept prvog nogometnog magazina „DESETKA“ zamišljen je da, u prvom redu, na inovativan i zanimljiv način promovira i popularizira nogometnu igru, bosanskohercegovačke klubove i igrače, te da analitičkim pristupom i na zanimljiv način obavještava zaljubljenike u nogometnu igru o dešavanjima na i oko nogometnih terena.

    „DESETKA“ će biti ultimativni nogometni magazin koji će biti lišen suhoparnih svakodnevnih informacija, a sadržavati će samo vrijedno analitičko štivo koje će čitatelji sa zanimanjem pratiti. Jedan od ciljeva magazina je da postane neizostavan dio kolekcije ljubitelja nogometne igre u Bosni i Hercegovini, koji će „DESETKU“ sa zadovoljstvom čuvati na posebnom mjestu u svom stanu kao vrijedno svjedočenje o aktualnim dešavanjima i sadržajima koji će u budućnosti imati posebnu kolekcionarsku vrijednost.

    „DESETKA“ se tiska na debljem novinskom papiru s posebnim koricama s inovativnim grafičkim rješenjima koja se prvi put pojavljuju u sportskom novinarstvu na bosanskohercegovačkom tržištu.

    Za „DESETKU“ u prvom broju piše i analizira bosanskohercegovačke nogometne klubove niz istaknutih imena iz sportskog novinarstva.

    U premijernom broju za magazin „DESETKA“ govore poznati treneri, igrači, članovi uprava bh. klubova, a posebno izdvajamo ekskluzivni intervju s reprezentativnim golmanom Asmirom Begovićem, intervju s Mladenom Krstajićem i rubriku „SLAVNE DESETKE“ s Franjom Vladićem „Kuljom“.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje