Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poslastica na Tušnju: Sloboda razbila Jedinstvo sa 4:0, hat-trick Dilavera

Preuzmite sliku

U okviru 2. kola Prve lige FBiH Sloboda je na Tušnju dočekala bihaćko Jedinstvo i zabilježila visoku pobjedu rezultatom 4:0.

Od samog početka susreta crveno-crni su krenuli ofanzivno prema golu Jedinstva. Prilike su se nizale jedna za drugom, a gosti su grčevito branili svoj gol. Dilaver u 21. minuti pogađa stativu, a dvije minute kasnije na ubacivanje Ćivića, Dilaver rutinski pogađa za vodstvo Slobode od 1:0.

Iako su poveli izabranici Zlatana Nalića nastavili su istim tempom opsjedati gostujući gol što se isplatilo u 44. minuti kada Dino Kalesić majstorski pogađa za 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Kako su okončali prvo, crveno-crni su započeli drugo poluvrijeme. Razigrani Delić u 47. minuti ubacuje loptu iz kornera, a sjajni Dilaver efektno petom pogađa za 3:0. Publika je već od početka drugog poluvremena mogla bez nervoze da uživa u igri svojih ljubimaca.

Da je 33-godišnji Haris Dilaver sjajan napadač provjerenih golgeterskih kvaliteta a uz to i velikih apetita pokazala je i 60. minuta kada postiže i svoj treći pogodak na susretu, a četvrti u mreži Jedinstva.

Do kraja susreta pokušavali su Husejinović, Kurtalić, Ćivić, Dervišagić ali do promjene rezultata nije došlo pa je Sloboda u sjajnom izdanju uspjela vezati dvije pobjede u prva dva kola.

U narednom kolu fudbaleri Slobode gostuju u Banovićima kod Budućnosti, dok Jedinstvo u Bihaću dočekuje Rudar iz Kaknja. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Standings provided by Sofascore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje