Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Porodica Hasana Salihamidžića dobija brojne uvrede i prijetnje

Preuzmite sliku

Bivši bh. reprezentativac i aktuelni sportski direktor te član Izvršni odbora mihenskog Bayerna Hasan Salihamidžić posljednjih dana nalazi se na udaru njemačke javnosti i dijela navijača Bayerna, a pojedinci su uputili uvrede i njegovoj porodici.

U Bayernu je došlo do određenih problema između trenera Flicka, koji je nedavno najavio odlazak iza Bayerna, te Salihamidžića, a Hasanova supruga Esther i sin Nick su se oglasili na društvenim mrežama i zamolili da se prestane sa uvredama.

“U posljednjih nekoliko dana dobila sam puno ružnih i vrlo uvredljivih komentara koji nemaju nikakve veze s mojim radom, a odnose se samo na mog supruga i njegov posao. Vrijeđaju ga kao osobu i istovremeno se napada cijela naša porodica. Na ovaj način bih vas zamolila da se suzdržite od toga. To je nebitno i nema nikakve veze s navijanjem”, napisala je Ester.

Hasanov sin Nick je poručio da navijači zaustave mržnju.

“Svi smo dio porodice FC Bayern i nismo samo povezani s klubom. Navijači smoi i ne idemo nigdje, zato počnite se ponašati kao porodica i zaustavite mržnju”, kaže Nick Salihamidžić.

Spomenimo i da je trener Hans Flick pružio podršku Salihamidžiću te da je prvi čovjek Bayerna Herbert Hainer u četvrtak otvoreno stao u odbranu nekadašnjeg bh. reprezentativca. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje