Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poraz Sarajeva na Pecari, ali dovoljan za osvajanje Kupa BiH

Preuzmite sliku

Fudbaleri Sarajeva osvojili su Kup BiH pobijedivši u finalnom ogledu Široki Brijeg ukupnim rezultatom 3:1. Prije sedam dana Sarajevo je na svom terenu slavilo 3:0, a večeras je na Pecari Široki bio bolji rezultatom 1:0.

Široki je agresivno krenuo u utakmicu u nastojanju da nadoknadi veliki zaostatak iz prvog susreta. Prvu veliku šansu u 19. minuti imao je Ivan Enin koji je s desetak metara pogodio prečku.

Tri minute kasnije Široki je poveo golom Dražena Bagarića. Enin je dugačkom loptom sa svoje polovice izbacio Bagarića u šansu, a napadač Širokog je u situaciji jedan na jedan svladao golmana gostiju i pogodio za vodstvo Širokog.

U 25. minutu solidnu šansi imalo je Sarajevo. Nakon slobodnog udarca glavom je gađao Nuiman Kurdić, ali nije uspio svladati domaćeg golmana Luku Bilobrka.

  • Na početku drugog poluvremena Široki je stavio gol Sarajeva pod opsadu te nanizao nekoliko izglednih prilika. Dvije dobre šanse imao je Bagarić u 49. i 51. minuti, no njegove šutove obranio je golman gostiju Vladan Kovačević.

    U 54. Dino Ćorić probao je s desetak metara iz voleja, a Sarajevo je ponovno spasila prečka.

    Tračak nade za Široki pojavio se u 72. minuti kada je Sarajevo ostalo s igračem manje, nakon što je crveni karton dobio Kurdić zbog neopreznog starta nad Ćorićem.

    Ipak, domaći nogometaši nisu imali snage za dodatni pritisak i do kraja utakmice nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Kovačevićev gol. Tako je utakmica završila rezultatom 1:0 što je Sarajevu bilo dovoljno za osvajanje Kupa BiH.

    Momčad Husrefa Musemića za tri dana imat će priliku na domaćem terenu osvojiti duplu krunu. U slučaju pobjede nad Zvijezdom Sarajevo će s trona skinuti Zrinjski i osvojiti prvenstvo BiH. (FENA)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,