Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policija: Bez pobjedničke parade u Parizu u slučaju da Francuska osvoji EURO 2016

Preuzmite sliku

Više od 5.000 pripadnika francuske policije biće raspoređeno na ključnim lokacijama u Parizu, uoči večerašnjeg finala Evropskog prvenstva u fudbalu u kojem će se sastati domaćin Francuska i Portugal.

Policija je saopštila da će najveći broj policajaca patrolirati Jelisejskim poljima, stadionom Stade de France i fan zonom kod Eiffelovog tornja.

Imamo izuzetno povoljan omjer od jednog policajca na manje od 50 gledalaca, tako da se radi o izuzetno visokim mjerama bezbjednosti“, kazao je Mathias Vicherat, šef kabineta gradonačelnika Pariza, prenosi BBC.

U čuvenoj aveniji predviđene su vanredne mjere bezbjednosti i poslije finala Evropskog prvenstva gdje će biti raspoređeno oko 3.400 policajaca. Međutim, ukoliko pobijedi Francuska, neće biti organizovana pobjednička parada kao 1998. godine kada je ta zemlja osvojila Svjetsko prvenstvo u fudbalu, saopštila je policija.

Načelnik pariske policije Michel Cadot izjavio je da ukoliko Francuska pobijedi neće biti organizovana šetnja fudbalera kao 1998. kada su tadašnji svjetski prvanci iz autobusa pozdravljali oko milion okupljenih navijača na Jelisejskim poljima.

Te mjere bezbednosti možemo opisati kao vanredne. Teško je kontrolisati masu ljudi koja se kreće“, rekao je Cadot.

U Francuskoj su i dalje na snazi vanredne mjere bezbjednosti uvedene nakon terorističkih napada 13. novembra u Parizu, u kojima je poginulo 130 ljudi. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,