Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte spornu situaciju: Je li Tuzla City oštećen u Mostaru?

Preuzmite sliku

Ekipa Tuzla Cityja u jučer odigranim susretima ispala je iz Kupa BiH porazom od Zrinjskog u četvrtfinalu, a jedan od najvažnih detalja meča bio je trenutak kada je sudija Ermin Sivac poništio gol gostiju pri rezultatu 1:1.

Zrinjski je najprije golom Jakovljevića stigao u vodstvo od 1:0, no Ubiparip je sredinom drugog poluvremena poravnao na 1:1 sjajim golom iz slobodnog udarca.

U 72. minuti susreta, golman Zrinjskog Antonio Soldo napravio je veliku grešku na ivici svog kaznenog prostora, što je iskoristio brzonogi Nermin Crnkić koji mu je uzeo loptu i pogodio za vodstvo Tuzla Cityja od 2:1, nekoliko trenutaka kasnije, sudija Ermin Sivac svira prekršaj u korist domaćeg tima i poništava gol gostiju.

Nakon poništenog gola klupa gostujućeg tima burno reagovala, zbog čega je i glavni trener Elvir Baljić dobio žuti karton.

Nakon susreta oglasio se i prvi čovjek Tuzla City-a, Azmir Husić:

“Ovo je dno dna, ne mogu da vjerujem da nam se poništi ovakav gol. Čini mi se da se ova liga i Kup igraju za par klubova i da se nama ostalim koji ulažemo svoje novce jasno ovakvim suđenjem šalju poruke”. istakao je ljutiti Husić.

Sporni trenutak možete pogledati u prilogu: 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,