Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Podnesena tužba protiv igrača Real Madrida

Preuzmite sliku

Alex Baena prijavio je Fede Valverdea policiji nakon napada kojeg je ove subote doživio Urugvajac na kraju utakmice Real Madrida i Villarreala na Santiago Bernabéu.

Villarreal je odlučio ne podnijeti žalbu i stvar je prepustio Baeni, kojeg će podržati u njegovoj odluci, a to je konačno podnošenje prijave policiji, piše Marca.

Slučaj će, dakle, ići u kazneni postupak i udaljava se od sporta, pa sportske kazne za Valverdea neće biti.

Da bi se to dogodilo, Baena bi morao prijaviti Urugvajca pred Komitetom za takmičenje, koje ne ulazi po službenoj dužnosti u slučajeve koji nisu sadržani u arbitražnom aktu.

Incident se dogodio nakon utakmice, pored autobusa Villarreala, na parkiralištu Bernabéua, a sudac ga nije vidio.

Povodom slučaja oglasio se i Villarreal službenim saopštenjem.

“Nogometaš Villarreal CF-a, Álex Baena, napadnut je sinoć dok je bio na putu do klupskog autobusa nakon utakmice odigrane protiv Real Madrid CF-a na stadionu Santiago Bernabéu. S obzirom na ovu situaciju, igrač je odlučio podnijeti odgovarajuću prijavu protiv napadača nacionalnoj policiji. Još jednom, Villarreal CF osuđuje bilo kakav čin nasilja i čvrsto vjeruje u verziju svog igrača, kojeg će podržati kroz cijeli ovaj proces”.

Okruženje Fede Valverdea ne poriče činjenice, ali navodi da je Baena na utakmici Kupa kralja između Villarreala i Real Madrida rekao Valverdeu “plači sad što ti se sin neće roditi” te da je na utakmici ove subote rekao opet nešto slično.

  • Igrač Villarreala je aludirao na probleme koje su imali Valverde i njegova partnerica Mina Bonino, budući da su bili pred gubitkom drugog djeteta u trudnoći koja je konačno nastavljena.

    Baena se na društvenim mrežama branio kako nije istina da je tu rečenicu rekao Fedeu Valverdeu.

    “Vrlo sam tužan zbog napada koji sam pretrpio nakon utakmice i iznenađen onim što se priča o meni. Potpuna je laž da sam to rekao!”, napisao je na svom Twitteru.

    Igrač je nakon incidenta viđen s natečenom jagodičnom kosti.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje