Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Podjela bodova na Tušnju: Tuzla City i Zrinjski remizirali pred tuzlanskom publikom (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 5. kola Premijer lige večeras su se na stadionu Tušanj sastale ekipe Tuzla Cityja iz Tuzle i HŠK Zrinjski iz Mostara

Obje ekipe utakmicu su otvorile veoma ofanzivno. Tuzlaci su se već u 2. minuti našli u prilici da preko Voje Ubiparipa povedu ali lopta je završila pored gola. Gosti su zaprijetili preko Ivana Lendrića, ali golman Fejzić bio je oprezan te sačuvao mrežu.

Plavo-bijeli su također u 5. minuti pokušali postići pogodak preko Efendića čiji udarac je zablokiran u posljedni čas.

Do kraja prvog poluvremena mreže kod domaćih i gostiju su mirovale, a sudija Adis Mulahasanović dodijelio je po jedan žuti karton na obje strane.

Drugo poluvrijeme donijelo je novu priliku gostiju preko Stojkića čiji udarac je zaustavio večeras sigurni, Nevres Fejzić.

Prvo veliko uzbuđenje u drugom dijelu susreta desilo se u 63. minuti kada su domaći tražili jedanaesterac nakon što je pao Nukić, međutim glavni arbitar se nije oglasio.

Petnaest minuta prije kraja meča, opet se talentovani Nukić našao u sjajnoj prilici nakon upošljavanja Crnkića, međutim lopta je nakon ove najbolje akcije tuzlaka pogodila spoljni dio mreže, te je rezultat na semaforu i dalje pokazivao 0:0.

Do kraja meča Zrinjski se našao u sjajnoj prilici preko Mandića koji se sam našao pred golom, no Fejzić je još jednom sačuvao mrežu svog tima.

Nakon ovog meča Tuzla City se nalazi na drugom mjestu ispod Željezničara sa osvojenih 10 bodova, dok je ekipa Zrinjskog na devetom mjestu sa osvojena 4 boda i utakmicom manje. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Rezultati by SofaScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje