Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Play-off Lige prvaka: Dinamo slavio protiv Rosenborga, Zvezdi remi u Švicarskoj

Preuzmite sliku

Fudbaleri Dinama i Crvene zvezde odigrali su večeras prve utakmice play-offa Lige prvaka.

Dinamo je u Zagrebu pred svojim navijačima ostvario pobjedu nad norveškim Rosenborgom rezultatom 2:0.

Već u 8 minuti 27.000 navijača na Maksimiru imalo je razloga za slavlje kada je sa bijele tačke siguran bio Petković.

Dvadeset minuta kasnije Dinamo je udvostručio prednsot.

Livaković je ispucao loptu, Petković natjerao odbranu Rosenborga na grešku, a Oršić se sjurio prema golu s lijeve strane i prizemnim udarcem loptu poslao u mrežu za 2:0.

U drugom poluvremenu Rosenborg je zaigrao dosta bolje i uspjeli su stvoriti nekoliko izglednih prilika ali ipak rezultat se nije mijenjao do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Eventualnim plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka zagrebački Dinamo bi zaradio preko 25 miliona eura.

Vrijedan remi pred revanš u Beogradu uspjeli su izboriti fudbaleri Crvene zvezde koji su remizirali s prvakom Švicarske Young Boysima rezultatom 2:2.

Švicarci su rano poveli već u 7 minuti kada je Assale pobjegao odbrani Crvene zvezde i snažnim udarcem uspio je da matira golmana Milana Borjana.

Igrači Crvene zvezde poravani su rezultat u 18 minuti, a izjednačenje crveno-belim svojim pogotkom donio je Miloš Degenek koji je odlično skočio nakon kornera koji je izveo Marko Marin.

Zvezda je uspjela da pogotkom otvori drugo poluvrijeme. Centrirao je Marko gobeljić, a novajlija Mateo Garsija je zatresao mrežu domaćih.

Tim Young Boysa izjednačio je na 2:2 u 76 miuti nakon dosuđenog penala. Siguran sa bijele tačke bio je Hoarau što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat.

Revanš susreti ova dva meča na rasporedu su za sedam dana. Ukoliko Dinamo i Crvena zvezda izbore grupnu fazu sasvim sigurno da će u Zagrebu i Beogradu biti sve u znaku fudbala i Lige prvaka, dok će se klupske blagajne dobro napuniti novcem od UEFA-e.

U trećem preostalom susretu večeras Olympiakos je na domaćem terenu bio ubjedljiv protiv Krasnodara sa 4:0.(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje