Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pjanić: Važna tri boda pred Romu, veselim se što ću vidjeti stare prijatelje

Preuzmite sliku

Juventus je u gradskom derbiju na gostovanju kod Torina slavio 3:1. Gubila je ‘stara dama’ pa je prvo Gonzalo Higuain zabio dva, da bi Pjanić, koji je ušao u 81., potvrdio pobjedu golom u drugoj minuti sudačke nadoknade. 

Teška utakmica protiv teškog protivnika. Uspjeli smo uzeti tri jako važna boda uoči derbija s Romom. Ušao sam tek u završnici, ali uspio sam i zabiti. Možemo mi i još bolje, moramo još napredovati. Želimo otići što dalje. Nikada nije lagano kada gubite, ali mi smo Juventus i mi smo naviknuti na pobjede, a to znači da kada je teško mi ne gubimo samopouzdanje“, rekao je Miralem Pjanić.

Juventus će u sljedećem kolu u subotu dočekati drugoplasiranu Romu, bivši klub Miralema Pjanića.

“Ići ćemo naravno na pobjedu. Moramo se dobro pripremiti jer nas očekuje teška utakmica. Drago mi je što vidjeti puno starih prijatelja. Roma je snažna ekipa s jako dobrim trenerom. Proveo sam tamo pet prekrasnih godina.”

Juventus će danas saznati i protivnika u nokaut fazi Lige prvaka.

U ovoj fazi nema favorita, ali ne vidim nikoga u žrijebu koga bi se trebali bojati. Važno je da smo u dobroj formi i da ostanemo bez povreda“, zaključio je Pjanić. (Goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,