Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pjanić bio inspiracija za naziv restorana u Luksemburgu: “U njemu je potpisao za Barcelonu”

Preuzmite sliku

Predsjednik prvog kluba za koji je nastupao Miralem Pjanić, Paulo Marciano, vlasnik je jednog od restorana u Luksemburgu, piše contaco.lu

Marciano je jedan od najpoznatijih Portugalaca u Luksemburgu. U Luksemburgu živi već 22 godine. Prvo je imao kafić u centru grada, a sada je vlasnik restorana Legende u ulici Denisa Netgena. Trenutno vrši funkciju predsjednika Schifflange 95 u kojem je Pjanić započeo profesionalnu karijeru.

Kroz godine rodilo se veliko prijatljstvo između Miralema i Marciana. Upravo kroz klub Paulo je upoznao Pjanićevog oca i njegovu porodicu koji su u Lukseburg došli iz bivše Jugoslavije.

Ime restorana veže se za Miralema Pjanića. Marciano ističe da je ime dao po legendama: Miralemu Pjaniću, teniseru Gullesu Mulleru, ali i biciklisti Benu Gastaueru.

Paulo ističe kako je ponosan što poznaje ovakve ljudske i sportske veličine. Na zidovima restorana okačeni su potpisani dresovi ovih legendi, a jedan je i Miralema Pjanića iz Juventusa.

“Gledao sam ga kako odrasta, znam ga čitav život. Veliki smo prijatelji i ime restorana je povezano sa njim. Restoran se zove ‘‘Legende‘‘ u čast ‘‘legendi Schifflangea‘”, rekao je Marciano.

“Na primjer, Pjanić je ovdje potpisao za Barcelonu. Tražio je da sve zatvori u vrijeme Covida 2020. godine kada je napustio Juventus”, prisjetio se Portugalac.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje