Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Petrović: Moramo učiniti sve da dođemo do tri boda protiv Viteza

Preuzmite sliku

Moramo učiniti sve da dođemo do tri boda, poručio je trener Fudbalskog Kluba Sloboda Slavko Petrović uoči utakmice sedmog kola Lige za opstanak u kojem se klub s Tušnja sastaje s ekipom Viteza.

“Utakmicom protiv Viteza moramo se vratiti na pobjednički kolosijek, a iz tog duela nas interesuju samo tri boda. Nakon paklene serije od pet utakmica u dvije sedmice ekipa se uspjela fizički oporaviti. Trenirali su ove sedmice veoma dobro tako da uopšte ne razmišljam da neće pružati ono što je pružala čitavo proljeće ovdje”, rekao je Petrović na današnjoj konferenciji za medije.

On je naglasio da su mu na raspolaganju svi igrači izuzev Mehmedagića koji je od januara povrijeđen.

“Što se tiče igračkog kadra, sigurno smo u puno boljoj situaciji, jer nam se vraćaju dva suspendovana i dva povrijeđena igrača. Sigurno, ovo je za trenera glavobolja kojih će prvih 11 poslati na teren”, rekao je trener Slobode.

Kapiten Perica Ivetić kaže da Sloboda sada sebi ne smije dozvoliti luksuz kakav je imala u utakmici protiv GOŠK-a, iza koje je ostao gorak ukus u ustima.

“Pobjeda u utakmici protiv Viteza nam donosi jedan mir i stabilnost za preostala tri kola. Ova sedmica je prošla radno u razgovorima, ispravkama, korekcijama i dizanju ekipe. Ndam se da smo u tome i uspjeli i da ćemo to sutra i pokazati, kao i da ćemo pokazati čvrstu i borbenu igru. Klub kao što je Sloboda nalazi se u veoma nezavidnoj situaciji i svjesni smo toga. Nema više izgovora, a stariji i iskusniji igrači moraju preuzeti odgovornost na sebe i ovu utakmicu protiv Viteza pobijediti i ući u neku mirniju luku”, rekao je Ivetić.

Utakmica se igra sutra od 19 sati na stadionu Tušanj u Tuzli. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje